Εθνική υπερηφάνεια:Η Χριστίνα Φλαμπούρη Έγινε Η Πρώτη Ελληνίδα Που Κατέκτησε Τις 7 Ψηλότερες Κορυφές Κάθε Ηπείρου

Χριστίνα Φλαμπούρη: Έγινε επισήμως η πρώτη Ελληνίδα που πετυχαίνει το 7 Summits Project, μία από τις μεγαλύτερες ορειβατικές προκλήσεις στον κόσμο. Η Ελληνίδα αλπινίστρια κατάφερε να ανέβει στο όρος Βίνσεν, στην ψηλότερη κορυφή της Ανταρκτικής, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα σπουδαίο ορειβατικό επίτευγμα, με την κατάκτηση των επτά ψηλότερων κορυφών κάθε ηπείρου!

Χριστίνα Φλαμπούρη: Η φιλόδοξη προσπάθεια

Κόντρα στις χαμηλές θερμοκρασίες και τον ισχυρό άνεμο της περιοχής, σκαρφάλωσε στο Vinson Massif, στα 4.892μ. υψόμετρο, κι έτσι κατόρθωσε να συμπεριληφθεί στη μικρή λίστα των 70 μόνο γυναικών παγκοσμίως που έχουν πετύχει το project, μεταξύ των οποίων καμία Ελληνίδα έως τώρα.
Στην ίδια αποστολή, έγινε παράλληλα η πρώτη Ελληνίδα που πατάει στον Νότιο Πόλο, ακολουθώντας μια πορεία 111 χιλιομέτρων με τα ορειβατικά σκι ως το νοτιότερο σημείο του κόσμου. Το 7 Summits θεωρείται το υπέρτατο ορειβατικό επίτευγμα καθώς περιλαμβάνει την ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή κάθε ηπείρου και μέχρι σήμερα το έχουν καταφέρει περίπου 400 άνθρωποι συνολικά.

Χριστίνα Φλαμπούρη: Ο άθλος

Η Χριστίνα Φλαμπούρη πέτυχε όμως και αυτόν τον άθλο. Σήκωσε την ελληνική σημαία στην ψηλότερη κορυφή της Ανταρκτικής, την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, στις 17.30. Μετά την κατάκτηση της κορυφής η Ελληνίδα αλπινίστρια, που από το 2014 είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών, είχε κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένη. «Ένας φίλος που είπε ότι σύμφωνα με τον μύθο όταν κάποιος κάνει το 7/7, το βουνό εκρήγνυται και βγαίνουν πυροτεχνήματα και καραμέλες από μέσα… Έτσι έγινε…γέμισε ο ουρανός χρώματα», έγραψε στο Facebook.

Η Χριστίνα Φλαμπούρη ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2016 με την ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, το Ελμπρούς (5.642μ.) στη Ρωσία. Ακολούθησαν η ψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο (5.895μ.) στην Τανζανία, η ψηλότερη της Β. Αμερικής, το Ντενάλι (6.194μ.) στην Αλάσκα, η ψηλότερη κορυφή της Ωκεανίας, η Πυραμίδα Κάρστενς (4.884μ.) στην Παπούα και η ψηλότερη της Νοτίου Αμερικής, η Ακονκάγκουα (6.962μ.) στην Αργεντινή. Τον Μάιο του 2019 έγινε η πρώτη Ελληνίδα που πάτησε στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου, στο Έβερεστ (8.848μ.).

Related posts

Στην δημοσιότητα 1η φορά: Αuτό ήταν το σπίτι που μεγάλωσε ο Ιησούς Χριστός, διέρρευσαν φώτο από καλόγριες

Το “σώσε” στην Πάτρα: Πατέρας μπούκαρε σε εκκλησία & τα έκανε λαμπόγυαλο γιατί το μικρόφωνο του παπά… ξύπνησε το μωρό

Μαθητής πήγε στο σχολείο με 15.000 ευρώ πάνω του και τα μοίραζε σε συμμαθητές του