Φωτογράφισε τις Τελευταίες Στιγμές των Γονιών της που παλεύουν με τον Καρκίνο. Το αποτέλεσμα μας έκανε να δακρύσουμε - Fanpage

Φωτογράφισε τις Τελευταίες Στιγμές των Γονιών της που παλεύουν με τον Καρκίνο. Το αποτέλεσμα μας έκανε να δακρύσουμε

H Nancy Borowick, γεννημένη το 1985, είναι ανθρωπιστική φωτογράφος με βάση το νησί Guam. Είναι απόφοιτη του προγράμματος Documentary Photography and Photojournalism του International Center of Photography και έχει πτυχίο Ανθρωπολογίας και Φωτογραφίας από το Union College.

Τα τελευταία 10 χρόνια έχει αφοσιωθεί σε ιστορίες ασθενειών και προσωπικών σχέσεων, χρησιμοποιώντας την συμπόνια, την ταπεινότητα και την εμπιστοσύνη σαν εργαλεία για να συνδεθεί και να εξερευνήσει τις ζωές των ανθρώπων που φωτογραφίζει. Πρόσφατα επικεντρώθηκε στην μάχη των γονιών της με τον καρκίνο.

Την άνοιξη του 2016, η Borowick συγκέντρωσε 65.313 δολάρια μέσω καμπάνιας στο Kickstarter για να μπορέσει να εκδώσει το βιβλίο της, The Family Imprint, το οποίο είναι βασισμένο στο πρότζεκτ Cancer Family. Όταν και οι δύο γονείς της διαγνώστηκαν με καρκίνο τελικού σταδίου, κατάλαβε ότι δεν είχαν πολύ καιρό. Η τότε 28χρονη είπε: «Δεν ξέρω τι να κάνω ή πώς να τους στηρίξω χωρίς να καταρρεύσω». Άρχισε να τους φωτογραφίζει, όπως πάντα και έτσι κατέγραψε τους τελευταίους μήνες της ζωής τους.

13

Η Nancy Borowick εμφανίζεται συχνά στους New York Times, ενώ έχει εμφανιστεί και στο International Herald Tribune, το New York Times Lens Blog, το CNN, το National GeographicProof, το Time Magazine, το Photo District News, την Washington Post, το Stern Magazine και το Newsweek Japan.

14

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στο πατρικό της, όπου μεγάλωσε, και είναι πολύ αυθόρμητες και προσωπικές.

15

Η Nancy είπε: «Η μαμά μου πάλευε με τον καρκίνο για 18 μήνες, άρα ήταν μέρος της ζωής μας, αλλά όταν διαγνώστηκε και ο πατέρας μου με καρκίνο στο πάγκρεας, ήταν πιθανό να μην μείνει κοντά μας για πολύ. Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα να αντέξει τόσο.»

16

Οι φωτογραφίες δείχνουν το ζευγάρι να κάνει θεραπεία μαζί και να παλεύει τον καρκίνο στο σπίτι και το νοσοκομείο.

17

«Το πρότζεκτ είχε μεγάλη ευθύνη. Είχα πάντα μια κάμερα μαζί μου, κι έτσι με είχαν συνηθίσει να τους φωτογραφίζω και με άφηναν να περνάω χρόνο μαζί τους.»

18

«Ήταν και οι δύο ευχάριστοι άνθρωποι. Η μαμά μου ειδικά δεν ήθελε κανείς να ασχολείται με την ασθένεια της, δεν ήθελε να την λυπούνται.»

19

«Έγινε ένα παράθυρο στους γονείς μου σαν ανθρώπους.»

20

Ο Howie Borowick, ο πατέρας της Nancy, πέθανε το 2013, σχεδόν έναν χρόνο μετά την διάγνωση του, αλλά η Nancy συνέχισε.

21

Η Nancy τράβηξε συνολικά 5.000 φωτογραφίες των γονιών της να παλεύουν με τον καρκίνο.

22

Οι γονείς της δεν ντρέπονταν την κάμερα και μερικές φωτογραφίες τους πραγματικά κόβουν την ανάσα.

23

Είναι φανερό ότι πονάνε και παλεύουν, αλλά γελάνε κιόλας.

24

Οι γονείς της αγαπάνε ο ένας τον άλλο και είναι ξεκάθαρο ότι και η Nancy τους αγαπά.

25

«Η μαμά μου δεν έδειχνε πόσο πονούσε. Δεν ήθελε να την ορίζει η ασθένεια της. Ήθελε να της φερόμαστε σαν κανονική μαμά, κι έτσι της φερόμουν.»

26

Είπε ότι μέσα από αυτό ήρθε πιο κοντά στην μαμά και τον μπαμπά της και ήθελε τους δείξει ότι τους στήριζε όπως έκαναν κι εκείνοι όταν μεγάλωνε.

27

«Το μεγαλύτερο δώρο αυτής της εμπειρίας είναι ότι πλέον καταλαβαίνω τι σημαίνει η ζωή… τι είναι σημαντικό… ότι κάθε μέρα δεν είναι δεδομένη.»

28

«Αν είναι να πάθω καρκίνο, ας είναι. Αισθάνομαι ότι έχω ήδη ζήσει μια αρκετά τυχερή ζωή. Αγαπούσα τους γονείς μου. Αγαπώ τα αδέρφια μου. Αγαπώ τον άντρα μου.»

29

Οι φωτογραφίες δείχνουν το ζευγάρι όταν πια είναι τόσο χάλια, που δεν μπορούν να καθίσουν. Είναι πολύ οδυνηρό.

30

Τελικά, η οικειότητα των φωτογραφιών είναι αυτό που τους δίνει τόση δύναμη.

31

«Να θυμάστε ότι η ζωή είναι μικρή. Ίσως δεν πρέπει να περιμένετε μέχρι να φτάσει να πεθαίνει ο αγαπημένος σας για να ζήσετε την πραγματική ζωή.»

32

Η Nancy λέει ότι δεν σκόπευε να μοιραστεί τις φωτογραφίες, αλλά τις έδειξε σε έναν εκδότη ο οποίος της είπε ότι ο κόσμος πρέπει να δει την ιστορία τους και να βρει παρηγοριά.

33

Τελικά δημοσίευσε ένα βιβλίο με χρήματα που συγκέντρωσε μέσω Kickstarter.

34

Είπε ότι είχε συντριπτική ανταπόκριση.

35

«Μου γράφουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο, μοιράζονται μαζί μου πράγματα που δεν έχουν πει σε κανέναν και λένε ότι θρηνούν για τους γονείς μου.»

36

«Η ανταπόκριση τους με έχει βοηθήσει να μην αισθάνομαι μόνη.»

37

«Ήταν υπέροχο που κατάφερα να μοιραστώ την ιστορία μου.»

Credit: wittyfeed.me

Αφήστε το σχόλιο σας: