Για πρώτη φορά: Η Μαρίνα Κωνσταντίνου έγινε η πρώτη γυναίκα αρχηγός της Σχολής Ικάρων

Η Σχολή Ικάρων απέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία γυναίκα αρχηγό. Ο λόγος για την Μαρίνα Κωνσταντίνου με καταγωγή από την Πάτρα. Η ιπτάμενη αρχισμηνίας είχε καταφέρει να εισαχθεί στη σχολή δεύτερη στη σειρά το 2016.

Τρία χρόνια μετά, ο αρχηγός της τάξης 2019 των νέων ανθυποσμηναγών της παρέδωσε την πολεμική σημαία της Σχολής Ικάρων.

Λίγα λόγια για την Μαρίνα Κωνσταντίνου

Η Μαρίνα Κωνσταντίνου, είναι κόρη της της παιδιάτρου Ασπασίας Μούρτου και του αείμνηστου καθηγητή Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρη Κωνσταντίνου που έφυγε από τη ζωή κάνοντας ορειβασία στις Άνδεις.

Συγκινητική είναι και η αναφορά του καθηγητή του ΕΑΠ Ιωάννη Καλαβρουζιώτη, ο οποίος σε ανάρτησή του στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε:

Η Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι η πρώτη γυναίκα αρχισμηνίας ιπτάμενη στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται Αρχηγός της Σχολής Ικάρων. Κόρη του αείμνηστου παιδικού μου φίλου καθηγητή της νευροχειρουργικής του Παν. Πατρων Δημήτρη Κωνσταντίνου, που τόσο άδικα εφυγε σε ορειβασία. Αυτός την καμαρώνει απο ψηλά. Ολοι εμείς συγχαίρουμε την πατρινοπούλα για τις επιδόσεις της ευχόμενοι να ναι καλότυχη στην θαυμάσια μέχρι σήμερα εξέλιξη της.

Η πορεία της Μαρίνας Κωνσταντίνου

Η Μαρίνα Κωνσταντίνου γεννημένη στην Πάτρα, είναι αρχισμηνίας και ιπτάμενη και είχε εισαχθεί στη Σχολή Ικάρων, τον Αύγουστο του 2016, δεύτερη κατα σειρά αφού είχε ρίξει όλο της το βάρος στο διάβασμα και τον στόχο της, ο οποίος δεν ήταν άλλος από το να μπει στην Πολεμική Αεροπορία.

«Είναι αρκετά δύσκολη σχολή αλλά ξεκινάω αισιόδοξα και ελπίζω να τα καταφέρω. Αυτή η σχολή είναι συνδυασμός κατ’ αρχήν θέλησης, συνειδητής επιλογής, μελέτης και δεξιοτήτων. Από το γυμνάσιο μου μπήκε η ιδέα και δεν μπορούσα να σκεφτώ τι άλλο θα ήθελα να κάνω στη ζωή μου» είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους το 2016 αφού ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής.

Τρια χρόνια μετά θα γραφόταν στην ιστορία ως η πρώτη Αρχηγός της Σχολής Ικάρων της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Στο σημείο αυτό μάλιστα θα λέγαμε πως η θαραλέα αρχηγός της Σχολής Ικάρων, όχι μόνο έφτασε στα όρια της μα τα ξεπέρασε δείχνοντας το πόσο πίστευε να φέρει εις πέρας τον στόχο της αφού οι δυσκολίες της εκπαίδευσης της συνδυάστηκαν και με ένα απρόσμενο γεγονός, τον θάνατο του πατέρα της.

Ένα χρόνο μετά, η Μαρίνα Κωνσταντίνου, παλεύοντας στην κυριολεξία με «θεούς και δαίμονες» έγινε ο αρχηγός της τάξης 2019 των νέων ανθυποσμηναγών και για πρώτη φορά στην Ιστορία της Σχολής και της Πολεμικής Αεροπορίας, ο αρχηγός της Σχολής δεν θα προσφωνείται πλέον ως είθισται στη γλώσσα των Ικάρων ως «ο θεός», αλλά ως «η θεά».

Η μεγάλη της αγάπη

Η αγάπη της αυτή για τα αεροπλάνα καλλιεργήθηκε από τα γυμνασιακά της χρόνια κι έτσι την έκανε να λοξοδρομήσει από την οικογενειακή παράδοση που οδηγεί στην ιατρική.

Σε συνεντεύξεις της, η ίδια, είχε υπογραμμίσει πως η αγάπη της για τα αεροπλάνα την έφεραν στην Πολεμική Αεροπορία και την Σχολή Ικαρων «Μικρή σκεφτόμουν να γίνω γιατρός γιατί ήταν οι γονείς μου, αλλά αυτό άλλαξε στην πορεία. Αγαπώ πολύ τα αεροπλάνα κι έτσι σιγά-σιγά καταστάλαξα σε αυτό. Πιστεύω ότι όποιος βάλει στόχο που να τον θέλει πραγματικά και να είναι διατεθειμένος για μικρές θυσίες, θα τον πετύχει».

«Έσπασε» την οικογενειακή παράδοση

Η διάκρισή της αποτελεί σημαντικό γεγονός για την οικογένεια της αφού η Μαρίνα έσπασε την οικογενειακή παράδοση και δεν έγινε γιατρός όπως ο παππούς της ο Θρασύβουλος, ο πατέρας της Δημήτρης, η μητέρα της Ασπασία αλλά και η αδερφή της Ελένη αλλά εργάστηκε και πέτυχε αυτό που πραγματικά ήθελε, κάνοντας όλους τους δικούς της ανθρώπους να συγκινηθούν από χαρά.

Η εκδήλωση ορκωμοσίας των νέων ανθυποσμηναγών της Πολεμικής Αεροπορίας έγινε ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και σύσσωμης της στρατιωτικής ηγεσίας και πλήθους συγγενών και φίλων των στρατευμένων.

Ο αείμνηστος καθηγητής Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρης Κωνσταντίνου, πατέρας της Μαρίνας

Related posts

Συγκλονίζει Έλληνας Πιλότος: «Μου εμφανίστηκε η Παναγία και ο Χριστός και με επανέφεραν στην ζωή»

Τι κάνει η ψυχή τις πρώτες δύο μέρες μετά τον θάνατο; – Οι ψυχές ζουν και…

«Εiναι 100 ετών, δεν έφaγε ποτέ φροúτα, λαχανıκά & κpέας στη ζωή του»: Το μuστικό μακροζωΐας του Μίμη Πλέσσα