Γιατροί διαχώρισαν σιαμαία δίδυμα 3 ημερών σε μια δύσκολη εγχείρηση και το γιόρτασαν με μία χαρούμενη selfie - Fanpage

Γιατροί διαχώρισαν σιαμαία δίδυμα 3 ημερών σε μια δύσκολη εγχείρηση και το γιόρτασαν με μία χαρούμενη selfie

 

Γιατροί διαχώρισαν σιαμαία δίδυμα 3 ημερών σε μια δύσκολη εγχείρηση και το γιόρτασαν με μία χαρούμενη selfie

Αυτή είναι η εορταστική selfie μιας ομάδας χειρουργών την οποία απαθανάτισαν οι ίδιοι έπειτα από μια δύσκολη επέμβαση για να διαχωρίσουν δύο σιαμαία δίδυμα.

Τα κοριτσάκια – που ήταν μόλις ημερών κατά τη διάρκεια της επέμβασης- ζύγιζαν μόλις 3.200 κιλά και ήταν ενωμένα στο στομάχι.

Οι γιατροί στην Ινδία κατόρθωσαν να πείσουν τους γονείς των κοριτσιών πως η χειρουργική επέμβαση διαχωρισμού ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή για τα παιδιά τους.

Η 5ωρη επέμβαση αποδείχθηκε επιτυχής και τα δύο κορίτσια αναμένεται να πάνε στο σπίτι τους στο τέλος αυτής της εβδομάδας.

Οι χειρουργοί από το Βαρανάσι πραγματοποίησαν την επέμβαση δωρεάν επειδή οι γονείς δεν είχαν τα χρήματα για να την πληρώσουν.

Ο Δρ. Vaibhav Pandey, καθηγητής παιδιατρικής χειρουργικής στο Νοσοκομείο SS, δήλωσε: “Αυτή ήταν μια από τις σπανιότερες επεμβάσεις του νοσοκομείου μας.”

“Είμαι πολύ χαρούμενος που και τα δύο μωρά επιβίωσαν παρά την πολύωρη επέμβασή τους. Ήταν ένα δύσκολο έργο.”

Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου και εκτελέστηκε από μια ομάδα πέντε χειρούργων, δέκα γιατρών και 15 νοσοκόμων.

Οι γεννήσεις σιαμαίων δίδυμων, των οποίων το δέρμα και τα εσωτερικά όργανα είναι συγχωνευμένα, είναι σπάνιες, ενώ το ποσοστό εμφάνισής τους είναι 1 στις 200.000.

Το 40 με 60% των σιαμαίων δίδυμων πεθαίνουν πριν τη γέννησή τους και περίπου το 35% επιβιώνουν μόνο μία ημέρα.

 

Πηγή

Αφήστε το σχόλιο σας: