Γιατρός αγόρασε το κάστρο που είχε αγαπήσει σαν παιδί γιατί δεν μπορούσε να το βλέπει να ρημάζει - Fanpage
STORIES

Γιατρός αγόρασε το κάστρο που είχε αγαπήσει σαν παιδί γιατί δεν μπορούσε να το βλέπει να ρημάζει

Ένας γιατρός μαγεύτηκε από ένα παραμυθένιο κάστρο, όταν ήταν παιδί, και το αγόρασε για δεν μπορούσε να το βλέπει να ρημάζει.

Ο 33χρονος Mark Baker, ερωτεύτηκε το Κάστρο Gwrych στο Conwy της Βόρειας Ουαλίας από τότε που έπαιζε γύρω από τα τα τείχη του ως μαθητής. Αλλά το είδε να γίνεται ερείπιο – και σε ηλικία μόλις 11 ετών έδωσε έναν όρκο στον ε…


Ένας γιατρός μαγεύτηκε από ένα παραμυθένιο κάστρο, όταν ήταν παιδί, και το αγόρασε για δεν μπορούσε να το βλέπει να ρημάζει.

Ο 33χρονος Mark Baker, ερωτεύτηκε το Κάστρο Gwrych στο Conwy της Βόρειας Ουαλίας από τότε που έπαιζε γύρω από τα τα τείχη του ως μαθητής. Αλλά το είδε να γίνεται ερείπιο – και σε ηλικία μόλις 11 ετών έδωσε έναν όρκο στον εαυτό του: να κάνει μια προσπάθεια να σώσει το κάστρο.

Δύο δεκαετίες μετά, πήγε στη δημοπρασία με 600.000€ – αν και φοβόταν ότι θα μπορούσε να το χάσει. Μόλις μια μέρα πριν από την πώληση, ο Baker αγόρασε το κάστρο χάρη στη χρηματοδότηση που έλαβε από το Εθνικό Ταμείο Μνημείων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ο Δρ.Baker δήλωσε: “Ως παιδί, περνούσα καθημερινά από το κάστρο όταν πήγαινα το σχολείο, και στην ηλικία των 11 ετών αποφάσισα να το σώσω. Σήμερα, 21 χρόνια αργότερα, είμαι σε θέση να το αγοράσω και να πραγματοποιήσω αυτό το όραμα.”

Ως παιδί, ο Δρ. Baker ξεκίνησε το Gwrych Castle Conservation Trust, μία φιλανθρωπική οργάνωση που συγκέντρωσε κεφάλαια για την αποκατάσταση του κάστρου. Έγραψε επίσης ένα βιβλίο που ονομάζεται “Άνοδος και Πτώση του Κάστρου Gwrych” σε ηλικία μόλις 14 ετών.

Ο Δρ. Baker, ο οποίος συναντήθηκε με τον Tony Blair και τον πρίγκιπα Charles, δήλωσε: “Θεωρώ εκπληκτικό το γεγονός ότι 20 χρόνια εκστρατείας βοήθησαν να γίνει αυτό.”

Απίστευτο κι όμως Αληθινό! Χάσε 10 Κιλά Μέσα σε 10 Μέρες! Μάθε πως!

“Σε άλλα δέκα χρόνια ελπίζουμε ότι ολόκληρο το κτίριο θα αποκατασταθεί πλήρως και θα επιστρέψει στην προηγούμενη δόξα του και θα είναι ανοικτό για το κοινό.”

Το κάστρο κατασκευάστηκε μεταξύ 1812 και 1822 και είναι χτισμένο μέσα σε 160 στρέμματα οικόπεδο. Χτίστηκε από τον Lloyd Hesketh Bamford-Hesketh ως μνημείο των προγόνων της μητέρας του.

Η σταδιακή παρακμή άρχισε όταν το Κάστρο Gwrych τελικά έφυγε από τα χέρια της οικογένειας, το 1946.

Ο Δρ. Baker πρόσθεσε: “Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στο Εθνικό Ταμείο Μνημείων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και στο Charity Trust Richard Broyd για την πίστη στο όραμά μας.”

διαφορετικό

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories