Η γυναίκα του πέθανε αμέσως μετά τη γέννηση του γιου τους. Η συγκλονιστική στάση του συζύγου όμως, κάνει τον γύρο του διαδικτύου - Fanpage

Η γυναίκα του πέθανε αμέσως μετά τη γέννηση του γιου τους. Η συγκλονιστική στάση του συζύγου όμως, κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Τα πιο ευτυχισμένα και πιο τραγικά γεγονότα της ζωής του Jean Luc Montou, 29 ετών, έγιναν μέσα σε 24 ώρες. Αλλά παρά το κέρδος και την απώλεια του, ο Montou ήθελε να διασφαλίσει ότι η μνήμη της συντρόφου του, Sarah Bertrand 24 ετών, θα μείνει ζωντανή.

Το πρώτο παιδί του ζευγαριού γεννήθηκε στις 9 Μαΐου και το ζευγάρι ήταν πολύ ευτυχισμένο.

Αυτή η ευτυχία στράφηκε γρήγορα σε θλίψη όταν η Bertrand πέθανε 24 ώρες αργότερα στο δωμάτιο της στο νοσοκομείο καθώς ο Montou κρατούσε τον νεογέννητο γιο τους. Η αιτία του θανάτου της είναι ακόμα άγνωστη. Ωστόσο, το νοσοκομείο υποψιάζεται ότι μπορεί να πέθανε από αμνιοτική εμβολή, μια σπάνια κατάσταση που προκαλεί εσωτερική αιμορραγία και καταρρέει η καρδιά και ο πνεύμονας.

Ο Montou θυμάται ότι η Bertrand παραπονέθηκε για πονοκέφαλο προτού να την πιάσει κρίση, αλλά ήταν πολύ αργά.

«Μόλις άρχισαν να εμφανίζονται τα συμπτώματα, ήταν ήδη αργά», δήλωσε ο Montou. «Νόμιζα ότι θα ήταν εντάξει επειδή ήμασταν σε νοσοκομείο και το προσωπικό προσπάθησε τόσο σκληρά για να την βοηθήσει, αλλά κατάλαβα ότι ήταν σοβαρό όταν άρχισαν να της κάνουν συμπίεση και άρχισαν να χρησιμοποιούν τον απινιδωτή».

Αυτό σήμαινε ότι μετά τη γέννηση του γιου τους, ήρθε ο θάνατος της συντρόφου του. Η εγκάρδια ανάρτησή του έγινε πολύ δημοφιλής με το που δημοσιεύτηκε στο Facebook.

Έγραψε: «Οι τελευταίες 24 ώρες μαζί της ήταν οι πιο ευτυχισμένες στη ζωή μου… Μου άρεσε αυτή η γυναίκα και πέθανε μπροστά μου ενώ κρατούσα τον γιο μας. Αυτή η γυναίκα ήταν το απολύτως καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί στη ζωή μου και μετά την Jane (η κόρη του από μια προηγούμενη σχέση)».

Περίπου 700 έως 900 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από εγκυμοσύνη ή αίτια που σχετίζεται με τον τοκετό στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ProPublica και το NPR. Οι ΗΠΑ έχουν ένα από τα χειρότερα ποσοστά θνησιμότητας στην αναπτυγμένη παγκόσμια κατάταξη. Είναι στη θέση 136 από τις 184 χώρες μετά την Ουγγαρία και πριν από το Ιράν.

«Η Sarah ήταν εκεί για μένα, όταν ήμουν σκληρός πατέρας», έγραψε ο Montou. «Η Sarah ήταν εκεί για τη Jane όταν χρειαζόταν μια μητέρα. Μας αγάπησε από τη πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε».

Η Bertrand εγκατέλειψε τη δουλειά της ως κτηνίατρος για να φροντίσει τη Jane, ενώ ο Montou εργάζονταν. Το ζευγάρι σχεδίαζε να παντρευτεί μετά τη γέννηση του γιου τους.

«Μου λείπει τόσο πολύ, αλλά μερικές φορές νομίζω ότι είναι εγωιστικό να ζητήσω από τον Θεό να μου την φέρει πίσω γιατί τελικά θα έχει την ειρήνη και την χαλάρωση που ζητούσε σε όλη της τη ζωή», είπε ο Montou. «Θέλησα απλώς οι άνθρωποι να μάθουν ποια ήταν και η μνήμη της να μην ξεχαστεί ποτέ».

Ο Montou έχει λάβει πολλά μηνύματα και υποστήριξη από ανθρώπους που έχουν διαβάσει την ανάρτηση του στο διαδίκτυο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η Sarah γίνεται ένας τέτοιος θρύλος στον κόσμο», έγραψε ο Montou σε πρόσφατη ανάρτηση του στο Facebook. «Υπάρχουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο που μου στέλνουν μηνύματα και προσφέρουν σκέψεις και συλλυπητήρια για τη Sarah Bertrand και αυτό σημαίνει τα πάντα για μένα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής μου. Η θυσία της αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο.»

Τώρα, ο Montou προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα μέσω μιας καμπάνιας GoFundMe για να βοηθήσει την οικογένειά του στις μελλοντικές δαπάνες.

Credit: Shareably

Αφήστε το σχόλιο σας: