Η ιστορία της ημέρας: Το πρώτο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας και το μεγάλο φιάσκο με το παγωτό του

Το πρώτο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας ξεκίνησε το 1834 όταν η πόλη ακόμη δεν θύμιζε σε τίποτα τη μεγαλούπολη και πρωτεύουσα που είναι σήμερα. Όπως είναι φυσικό, η παλιά Αθήνα δεν έμοιαζε σε τίποτα με τη σημερινή και από εκείνη τη χρονιά και έπειτα ήταν που άρχισε σταδιακά να μεταμορφώνεται σε μια μεγάλη πόλη της Ευρώπης.

Το πρώτο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας

Όταν η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους το 1834, η πόλη άρχισε να μεταμορφώνεται σταδιακά σε μια ευρωπαϊκή σύγχρονη πόλη. Νέες συνήθειες, ήθη και τάσεις ήρθαν από το εξωτερικό, μαζί με τον Όθωνα και την αυλή του. Έτσι άνοιξε και το πρώτο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας, δίπλα στην Χρυσοσπηλιώτισσα στην οδό Αιόλου.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1835 και ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό ζαχαροπλαστείο της Αθήνας, το ιστορικό ζαχαροπλαστείο Λερίου.Εκτός από την ποικιλία των αγνώστων για τους Αθηναίους νεόφερτων γλυκισμάτων είχε πολύ εντυπωσιάσει το καινοφανές της περιτύλιξης τους με χρυσόχαρτο.Και ενώ όλα πήγαιναν καλά για αυτό, η φήμη του δέχθηκε ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα όταν ανέλαβε την παραγωγή παγωτών για το χορό του αντιβασιλέα Άρμανσπεργκ.Η κατάχρηση χρωστικών ουσιών στα παγωτά αυτά είχε ως αποτέλεσμα οι καλεσμένοι να καταληφθούν από έντονους στομαχικούς πόνους και διαταραχές και η εκδήλωση να λήξει άδοξα με την αποχώρηση όλων.

Related posts

Στην δημοσιότητα 1η φορά: Αuτό ήταν το σπίτι που μεγάλωσε ο Ιησούς Χριστός, διέρρευσαν φώτο από καλόγριες

Το “σώσε” στην Πάτρα: Πατέρας μπούκαρε σε εκκλησία & τα έκανε λαμπόγυαλο γιατί το μικρόφωνο του παπά… ξύπνησε το μωρό

Μαθητής πήγε στο σχολείο με 15.000 ευρώ πάνω του και τα μοίραζε σε συμμαθητές του