Ήρωας: Έσωσε 2,4 εκατομμύρια μωρά δίνοντας αίμα κάθε εβδομάδα για 60 χρόνια - Fanpage
STORIES

Ήρωας: Έσωσε 2,4 εκατομμύρια μωρά δίνοντας αίμα κάθε εβδομάδα για 60 χρόνια

Η συγκλονιστική ιστορία του Αυστραλού Τζέιμς Χάρισον, του “άνδρα με το χρυσό χέρι” όπως είναι γνωστός, του οποίου το αίμα χρησιμοποιείται για την παρασκευή εμβολίων

Γνωστός ως “ο άνδρας με το χρυσό χέρι”, ο Τζέιμς Χάρισον εκτιμάται ότι έσωσε τη ζωή 2,4 εκατ. μωρών δίνοντας αίμα σχεδόν κάθε εβδομάδα για 60 χρόνια. Ο 81χρονος Αυστραλός έδωσε αίμα πε…


Η συγκλονιστική ιστορία του Αυστραλού Τζέιμς Χάρισον, του “άνδρα με το χρυσό χέρι” όπως είναι γνωστός, του οποίου το αίμα χρησιμοποιείται για την παρασκευή εμβολίων

Γνωστός ως “ο άνδρας με το χρυσό χέρι”, ο Τζέιμς Χάρισον εκτιμάται ότι έσωσε τη ζωή 2,4 εκατ. μωρών δίνοντας αίμα σχεδόν κάθε εβδομάδα για 60 χρόνια. Ο 81χρονος Αυστραλός έδωσε αίμα περισσότερες από 1.100 φορές, ξεκινώντας από όταν ήταν 21 ετών.

Το αίμα του, το οποίο έχει αντισώματα που θεωρούνται μοναδικά χρησιμοποιείται ώστε να παρασκευαστεί εμβόλιο που καταπολεμά νόσο, κατά την οποία το αίμα των εγκύων επιτίθεται στα αγέννητα μωρά τους. Ο Χάρισον έδωσε για τελευταία φορά αίμα την Παρασκευή, αφού έφτασε το ανώτατο ηλικιακό όριο για τη διαδικασία και ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε πως η προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια έσωσε τη ζωή πάνω από 2,4 εκατ. μωρών στην Αυστραλία.

“Είναι κάτι που μπορώ να κάνω. Ένα από τα ταλέντα μου, ίσως το μοναδικό μου, είναι ότι μπορώ να είμαι δωρητής αίματος” είπε ο Χάρισον, ο οποίος το 1999 έλαβε την ανώτατη τιμητική διάκριση της Αυστραλίας (Order of Australia).

Σε συνέντευξή του στο 9News της πατρίδας του, δήλωσε: “Έχω σώσει πολλές ζωές και έφερα στον κόσμο πολλά παιδιά. Αυτό με κάνει να αισθάνομαι καλά. Νομίζω ότι έχει αυξήσει κατά αρκετά εκατομμύρια τον πληθυσμό”.

Απίστευτο κι όμως Αληθινό! Χάσε 10 Κιλά Μέσα σε 10 Μέρες! Μάθε πως!

Πώς ο Χάρισον έκανε τη διαφορά

Ο Χάρισον ανακάλυψε πως το αίμα του έχει μοναδικές ιδιότητες έπειτα από επέμβαση αφαίρεσης πνεύμονα, την οποία έκανε σε ηλικία 14 ετών. Τότε οι γιατροί συνειδητοποίησαν ότι περιείχε αντισώματα, τα οποία μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη παρασκευή εμβολίων “Anti-D”. Έτσι ξεκίνησε να δίνει αίμα κάθε εβδομάδα.

Οι γιατροί δεν έχουν εξακριβώσει για ποιο λόγο ο Χάρισον έχει αυτόν τον σπάνιο τύπο αίματος αλλά εκτιμούν ότι οφείλεται στις μεταγγίσεις που χρειάστηκε να κάνει μετά την προαναφερθείσα επέμβαση. Είναι ένας από τους σχεδόν 50 ανθρώπους στην Αυστραλία που είναι γνωστό πως έχουν τα ιδιαίτερα αυτά αντισώματα, με βάση τις αρχές.

Πηγή: diaforetiko.gr

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories