Μαθητής έβαλε καπέλο επειδή ντρεπόταν για τα μαλλιά του και τον (ξανα)κούρεψε ο διευθυντής - Fanpage

Μαθητής έβαλε καπέλο επειδή ντρεπόταν για τα μαλλιά του και τον (ξανα)κούρεψε ο διευθυντής

Ο Τζέισον Σμιθ, διευθυντής του Stonybrook Intermediate & Middle School στην Ιντιάνα αποφάσισε να βοηθήσει έμπρακτα έναν μαθητή, που ντρεπόταν για το κούρεμά του.

Ο Άντονι Σμιθ φορούσε καπέλο, κάτι που είναι ενάντια στους κανόνες ένδυσης του σχολείου, και αφού μίλησε σχετικά με ένα καθηγητή για περίπου 30 λεπτά, επενέβη ο διευθυντής.

«Κάθισα απέναντί του και τον ρώτησα, “Τι συμβαίνει; Γιατί είσαι ανυπάκουος και αρνείσαι να βγάλεις το καπέλο σου; Είναι απλή ερώτηση”», είπε ο Σμιθ. «Και μου εξήγησε ότι οι γονείς του τον είχαν πάει για κούρεμα αλλά δεν του άρεσε το αποτέλεσμα», προσθέτει.

Ο Σμιθ λέει ότι με τον άλλο καθηγητή βρήκαν καλό το κούρεμα. «Αλλά είναι ένα 13χρονο παιδί και ξέρουμε πως η κοινωνική αποδοχή είναι πιο σημαντική από την αποδοχή των ενηλίκων», σημείωσε.

«Του είπα, “Κοίτα, κόβω μαλλιά από τότε που ήμουν στην ηλικία σου”, και του έδειξα φωτογραφίες από τα κουρέματα των γιων μου που είχα κάνει και εμένα να κουρεύω στο κολέγιο. Του λέω, “Αν πάω σπίτι και φέρω τα ψαλίδια μου και σου φτιάξω τα μαλλιά, θα επιστρέψεις στην τάξη;”», συνέχισε. «Δίστασε στην αρχή αλλά τελικά δέχθηκε», εξηγεί.

Ο Σμιθ οδήγησε μέχρι το σπίτι του, επιστρέφοντας με τα «σύνεργα» για διορθώσει το κούρεμα του Άντονι, ενώ στο μεσοδιάστημα είχαν τηλεφωνήσει και στους γονείς του για άδεια ώστε να αγγίξουν τα μαλλιά του.

Η μητέρα του Άντονι, είπε ότι βρήκε υπέροχη την κίνηση του διευθυντή. «Το χειρίστηκε πολύ καλά προκειμένου να τον κρατήσει μακριά από μπελάδες στο σχολείο. Χαίρομαι που το χειρίστηκε χωρίς να χρειαστεί τιμωρία ή αποβολή», σημείωσε.

Όπως εξήγησε ο Σμιθ, από τα λεγόμενα του μαθητή κατάλαβε ότι δεν ήθελε να τον κοροϊδεύουν. «Το καταλαβαίνω, όντας και ο ίδιος μαύρος και προερχόμενος από αυτή την κουλτούρα. Επίσης τα κορίτσια έχουν σημασία σε αυτή την ηλικία, που σημαίνει ότι έχει σημασία και η εμφάνιση. Φοβήθηκε ότι θα τον κοροϊδεύουν», τόνισε.

«Όταν ένας μαθητής έχει προβλήματα, πρέπει να αναρωτιόμαστε τι συνέβη σε αυτό το παιδί και όχι τι πάει λάθος με αυτό», υπογράμμισε ο Σμιθ.

Με πληροφορίες από CNN

Αφήστε το σχόλιο σας: