Μετανάστης έστελνε λεφτά στους γονείς του από τη Βρετανία στην Αλβανία και κατάφεραν να χτίσουν το σπίτι των ονείρων τους

Πρόκειται για μια οικογένεια από την Αλβανία που έχτισε σπίτι 100.000 λιρών με τη βοήθεια του γιου τους που τους ενίσχυε οικονομικά ενώ ζούσε στο εξωτερικό ως μετανάστης.

Μια οικογένεια από την Αλβανία δείχνει με περηφάνια το σπίτι που έχτισε, χρησιμοποιώντας τα χρήματα που έστελνε ο γιος από τη Βρετανία, όπου μετανάστευσε. Ο Sait Shabaj και η γυναίκα του Xheride λάμβαναν λεφτά από τον 30χρονο Nimet, ο οποίος έφτασε στο Λονδίνο στο πίσω μέρος ενός φορτηγού.

Το σπίτι τους στην Rrasek

Το αξίας 100.000 λιρών σπίτι τους περιλαμβάνει έναν κήπο με πορτοκαλιές και έχει θέα στην κοιλάδα στην περιοχή Rrasek, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα.

Η δουλειά στο σπίτι όμως δεν έχει ολοκληρωθεί γιατί ο υπεύθυνος για το έργο έχει επίσης εγκαταλείψει την Αλβανία για την Αγγλία. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, είναι ένας από τους 10.000 Αλβανούς που έχουν μπει στη χώρα φέτος.

Ο 70χρονος Sait και η 53χρονη Xheride ήλπιζαν οι γιοι τους, οι οποίοι εργάζονται όλοι στο εξωτερικό, θα επέστρεφαν στη χώρα μετά το χτίσιμο του σπιτιού. Όμως και τα τρία παιδιά ξεκαθάρισαν ότι θέλουν να συνεχίσουν τη ζωή τους στο εξωτερικό.

Οι ντόπιοι λένε ότι πλέον ζουν σε χωριά «φαντάσματα» καθώς οι νέοι άνθρωποι εγκαταλείπουν την Αλβανία για τις ευρωπαϊκές χώρες. Χωριά όπως το Rrasek είναι σχεδόν εγκαταλελειμμένα με τον πληθυσμό να κυμαίνεται από 500 έως και 100 άτομα.

Ο Sait, συνταξιούχος ηλεκτρολόγος ο ίδιος, δήλωσε στη βρετανική The Sun: «Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα γιατί πλέον υπάρχουν μόνο μεγάλοι άνθρωποι εδώ. Όλοι οι νέοι έχουν φύγει για δουλειά, καθώς και όλες οι νέες γυναίκες. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ να βρω χτίστη για να τελειώσει τον μπροστινό τοίχο μου»».

Related posts

Συγκλονίζει Έλληνας Πιλότος: «Μου εμφανίστηκε η Παναγία και ο Χριστός και με επανέφεραν στην ζωή»

Τι κάνει η ψυχή τις πρώτες δύο μέρες μετά τον θάνατο; – Οι ψυχές ζουν και…

«Εiναι 100 ετών, δεν έφaγε ποτέ φροúτα, λαχανıκά & κpέας στη ζωή του»: Το μuστικό μακροζωΐας του Μίμη Πλέσσα