Μητέρα δημοσιεύει λίστα με τα πράγματα που απαγορεύει στην κόρη της να κάνει. Τώρα χιλιάδες μαμάδες λένε τα ίδια στις δικές τους! - Fanpage

Μητέρα δημοσιεύει λίστα με τα πράγματα που απαγορεύει στην κόρη της να κάνει. Τώρα χιλιάδες μαμάδες λένε τα ίδια στις δικές τους!

Μια μαμά εμπνέει τους γονείς στο διαδίκτυο με αυτή την ισχυρή επιστολή που έγραψε στην 5 ετών κόρη της.

«Μη ζητάς συγγνώμη όταν κάποιος άλλος σε πληγώσει», γράφει η επιστολή, που γράφτηκε από την blogger Toni Hammer με έδρα το Πόρτλαντ και την δημοσίευσε πρόσφατα στο Facebook. «Μην πεις συγγνώμη όταν αισθάνεσαι τέτοιο πόνο. Δεν είσαι πόνος. Είσαι άνθρωπος με σκέψεις και συναισθήματα που αξίζει σεβασμό. Μην βρίσκεις δικαιολογίες όταν δεν θέλεις να βγεις με έναν άντρα. Δεν οφείλεις σε κάποιον εξήγηση.»

Η επιστολή συνεχίζει να αναφέρει διάφορα πράγματα που η κόρη της δεν πρέπει να κάνει, αλλά αντί να είναι περιοριστική, ο σκοπός της επιστολής είναι να αφυπνίσει την κόρη της. «Θέλω να δημιουργήσω μια κόρη που να είναι σίγουρη για τον εαυτό της, να είναι ευγενική, να αγωνίζεται για εκείνους που δεν μπορούν να αγωνιστούν για τον εαυτό τους, να μην φοβάται να μιλήσει και να εργάζεται σκληρά για να κάνει τον κόσμο καλύτερο», δήλωσε.

Η Τοni αποφάσισε να γράψει την επιστολή επειδή η κόρη της ξεκίνησε το νηπιαγωγείο φέτος και δεν ήθελε να έχει την ίδια εμπειρία που είχε εκείνη όταν ήταν στο σχολείο. «Τράβηξα πολλά ως παιδί και μισώ την ιδέα να περάσει ότι εγώ. Ξέρω ότι κάποιος θα προσπαθήσει να την κάνει να αισθάνεται «κατώτερη» και θέλω να έχει περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό της», είπε.

Η επιστολή της:

Στην κόρη μου.

Μην ζητάς συγνώμη όταν κάποιος άλλος σε πληγώσει. Μην πεις συγγνώμη όταν αισθάνεσαι τέτοιο πόνο. Δεν είσαι πόνος. Είσαι άνθρωπος με σκέψεις και συναισθήματα που αξίζει σεβασμό.

Μην βρίσκεις δικαιολογίες όταν δεν θέλεις να βγεις με έναν άντρα. Δεν οφείλεις σε κάποιον εξήγηση.

Μην πολυσκέφτεσαι τι να φας μπροστά σε άλλους ανθρώπους. Αν πεινάς, φάε, και φάε ό,τι θέλεις. Αν θέλεις πίτσα, παράγγειλε πίτσα και τέλος.

Μην έχεις μακριά μαλλιά αν δεν σου αρέσουν.

Μην φοράς φόρεμα αν δεν θέλεις.

Μην μένεις μέσα αν δεν έχεις κάποιον να βγεις. Βγες με τον εαυτό σου και αγάπησε το χρόνο μαζί του.

Μην καταπιέζεσαι και δεν κλαις. Το να κλαις σημαίνει το ότι αισθάνεσαι και όχι το ότι είσαι αδύναμη.

Μην χαμογελάς επειδή έτσι πρέπει.

Μην φοβάσαι να γελάσεις με τα αστεία σου.

Μην λες συνέχεια «ναι» για να φανείς ευγενική.

Μην φοβηθείς να πεις την γνώμη σου.

Μην απολογείσαι για το ποια είσαι. Να είσαι γενναία και δυνατή.

Κάποιοι άνθρωποι συμφώνησαν μαζί της, γράφοντας:

«Αυτές οι συμβουλές απευθύνονται και σε μας τις γυναίκες.»

«Μια πολύ ωραία και γεμάτη επιστολή. Και στα αγόρια πρέπει να δοθούν αντίστοιχες συμβουλές.»

Και κάποιοι άλλοι διαφώνησαν μαζί της, γράφοντας:

«Ναι αλλά μερικές φορές οι περιστάσεις το απαιτούν να κάνουμε κάποιες από αυτές τις απαγορευτικές συμβουλές, για να βοηθήσουμε τους άλλους. Μπορεί να μην θέλεις να φορέσεις ένα φόρεμα, αλλά αν είναι το φόρεμα που σου δώρισε η γιαγιά σου και αν το φορέσεις θα χαρεί πολύ; Καλύτερα να το φορέσεις λοιπόν.»

«Η κόρη σου είναι μια κοπέλα και μια κοπέλα ποτέ δεν πρέπει να είναι αγενής και να κοιτάει μόνο τον εαυτό της.»

« Όταν θα λέει την γνώμη της ανοιχτά, θα πρέπει να σκεφτεί πως θα την εκφράσει, γιατί δεν είναι αντίστοιχα σωστό να πληγώνουμε εμείς τους άλλους.»

«Διαφωνώ με αυτές τις συμβουλές, αλλά είναι δική σου κόρη και όχι δική μου.»

Credit: BoredPanda

Αφήστε το σχόλιο σας: