Μπαμπάς και μεγάλος αδερφός αγκαλιάζουν δέρμα με δέρμα τα πρόωρα διδυμάκια και το Διαδίκτυο λιώνει

Η οικογένεια της ιστορίας μας ήρθε αντιμέτωπη με ένα συχνό φαινόμενο πρόωρης γέννας, όταν τα διδυμάκια τους ήρθαν στη ζωή νωρίτερα από την αναμενόμενη ημερομηνία. Ο μπαμπάς και ο μεγάλος αδερφός τους αγκαλιάζουν τα μωράκια με τη μέθοδο “skin to skin” δηλαδή το ευαίσθητο δερματάκι τους να ακουμπά πάνω στο δικό τους.

Πατέρας και μεγάλος αδερφός σε δράση

Το γύρο του διαδικτύου εισπράττοντας καταιγισμό θετικών σχολίων και σχολίων συγκίνησης η τρυφερή φωτογραφία που απεικονίζει ένα μπαμπά μαζί με τον μεγάλο του γιο να αγκαλιάζουν δέρμα με δέρμα τα πρόωρα διδυμάκια της οικογένειας. Πρόκειται για μια τρυφερή σκηνή που ξεχειλίζει από συναίσθημα, τρυφερότητα και αληθινή αγάπη.

Η δερματική επαφή είναι πολύτιμη για τα πρόωρα βρέφη καθώς έρευνες έχουν αποδείξει ότι επιταχύνει την ανάπτυξή τους. Η τεχνική αυτή, κατά την οποία το μωρό ξαπλώνει γυμνό στο γυμνό στήθος της μητέρας ή του πατέρα, είναι γνωστή ως “μέθοδος καγκουρό”. Οι χτύποι της καρδιάς των γονιών και η ζεστασιά του δέρματος φαίνεται ότι προκαλούν ερεθίσματα ανάλογα με αυτά που δέχεται το βρέφος στη μήτρα της μητέρας του τονίζουν οι ειδικοί.

Η επαφή κάνει καλό στα πρόωρα μωράκια

Η επαφή “δέρμα με δέρμα” και η “μέθοδος καγκουρό” βελτιώνουν τις πιθανότητες επιβίωσης των πρόωρων μωρών
Προς επαλήθευση της ευεργετικής δύναμης που έχει η επαφή “δέρμα με δέρμα” και η “μέθοδος καγκουρό” είναι και οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες που εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) βάσει των οποίων τα πρόωρα μωρά ή όσα έχουν γεννηθεί με χαμηλό βάρος θα πρέπει να παραμένουν σε επαφή «δέρμα με δέρμα» με τη μητέρα, αντί να μπαίνουν σε θερμοκοιτίδες αμέσως μετά τη γέννησή τους, προκειμένου να βελτιώνονται οι πιθανότητες επιβίωσής τους.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές για τη «μέθοδο καγκουρό» σηματοδοτούν σημαντική αλλαγή από τα υφιστάμενα πρωτόκολλα για τα πρόωρα μωρά και τις προηγούμενες συστάσεις του ΠΟΥ.«Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές δείχνουν ότι η βελτίωση της έκβασης για αυτά τα μικρά μωρά δεν συνδέεται πάντα με την παροχή λύσεων υψηλής τεχνολογίας», εξήγησε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.

Related posts

Συγκλονίζει Έλληνας Πιλότος: «Μου εμφανίστηκε η Παναγία και ο Χριστός και με επανέφεραν στην ζωή»

Τι κάνει η ψυχή τις πρώτες δύο μέρες μετά τον θάνατο; – Οι ψυχές ζουν και…

«Εiναι 100 ετών, δεν έφaγε ποτέ φροúτα, λαχανıκά & κpέας στη ζωή του»: Το μuστικό μακροζωΐας του Μίμη Πλέσσα