Όταν Αυτή η 6χρονη Κάλεσε την Αστυνομία για να Καταγγείλει τον Πατριό της, δεν Είχε Ιδέα ότι Αυτός θα Έπιανε το Μωρό και θα... - Fanpage

Όταν Αυτή η 6χρονη Κάλεσε την Αστυνομία για να Καταγγείλει τον Πατριό της, δεν Είχε Ιδέα ότι Αυτός θα Έπιανε το Μωρό και θα…

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ό,τι χειρότερο. Συνήθως τα αθώα παιδιά υποφέρουν από την βία των μεγάλων. Σας παρουσιάζουμε ένα απόσπασμα από την κλήση μιας 6χρονης στην άμεση δράση.

Ήταν 21 Νοεμβρίου 1990. Στο σπίτι της Lisa έχουν ανάψει φωτιές και ο πατριός της πετάει ό,τι βρίσκει στον διάβα του.

Προσοχή: Το βίντεο περιέχει ωμές εικόνες.

Κατά την διάρκεια της παιδικής ηλικίας της Lisa έγιναν 23 αναφορές για παιδική κακοποίηση στο σπίτι της. Παρά τον μεγάλο αριθμό, δεν απομάκρυναν ποτέ την ίδια ή την αδερφή της από την οικογένεια.

Σήμερα, 24 χρόνια μετά, η Lisa εύχεται να το είχε κάνει κάποιος αυτό. «Παρ’όλο που τότε δεν το ήθελα, θα ήταν πολύ καλύτερα για μένα», είπε.

1

Σήμερα η Lisa είναι μια νεαρή γυναίκα που αντιμετωπίζει της δυσκολίες της παιδικής της ηλικίας όσο καλύτερα μπορεί. Αλλά ποτέ δεν θα ξεχάσει τι συνέβη. Έχουν μείνει άπειρα σημάδια, ιδιαίτερα στην ψυχή της. Στο διαδικτυακό περιοδικό της γράφει για την παιδική της ηλικία ανοιχτά και συχνά με συγκινητικό τρόπο. Το κίνητρο της είναι να ενημερώσει τον κόσμο για την ενδοοικογενειακή βία.

Γιατί συχνά όσοι εμπλέκονται δεν έχουν το θάρρος να μιλήσουν. Μερικές φορές χρειάζονται υποστήριξη απ’έξω. Γι’αυτό και η Lisa ζητά το εξής: «Ακόμη και στην παραμικρή υποψία ενδοοικογενειακής βίας, επεμβείτε! Μιλήστε σε όσους εμπλέκονται και καλέστε βοήθεια. Μην γυρνάτε το βλέμμα και μην μένετε σιωπηλοί. Υψώστε την φωνή σας! Μπορεί να είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, όπως στην οικογένεια μου!»

2

Κοινοποιήστε αυτή την κραυγή για βοήθεια από ένα αθώο παιδί και το βαθύ μήνυμα της Lisa. Όταν εμπλέκεται βία, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ο μόνος τρόπος να ξεφύγει κανείς είναι να μιλήσει ανοιχτά. Ειδικά για τα παιδιά. Ο εκτιμώμενος αριθμός περιπτώσεων για τις οποίες δεν έχει γίνει αναφορά είναι πολύ υψηλός. Πρέπει να ανοίξουν πολλά μάτια! Βοηθήστε να διαδοθεί το μήνυμα!

Credit: Hefty

Αφήστε το σχόλιο σας: