Πριν 10 χρόνια προσπάθησε να αυτοκτονήσει και το πρόσωπο του διαλύθηκε. Σήμερα κάνει μεταμόσχευση προσώπου και γίνεται αγνώριστος - Fanpage

Πριν 10 χρόνια προσπάθησε να αυτοκτονήσει και το πρόσωπο του διαλύθηκε. Σήμερα κάνει μεταμόσχευση προσώπου και γίνεται αγνώριστος

 

Μια στιγμή απελπισίας, σε συνδυασμό με την επιπολαιότητα της ηλικίας, μπορεί να οδηγήσει ένα άτομο στο να κάνει ένα λάθος που μπορεί να το μετανιώνει για το υπόλοιπο της ζωής του. Αυτός ο νεαρός άνδρας που έπασχε από κατάθλιψη προσπάθησε να βάλει τέλος τη ζωή του, όμως οι γιατροί τον έσωσαν την τελευταία στιγμή…

Σήμερα, μετά από 10 χρόνια αγώνα για να κερδίσει πίσω τη ζωή του, ο Andy Sandness είναι ένα τελείως διαφορετικό άτομο. Ο Andy περνούσε πολύ δύσκολες στιγμές και έπεσε σε βαθιά κατάθλιψη στα είκοσί του. Αυτός ο όμορφος νεαρός άνδρας από την Newcastle της Ουαϊόμινγκ, προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Το μόνο που έμεινε μετά από αυτό το ατυχές συμβάν ήταν ένα παραμορφωμένο πρόσωπο που τον εμπόδιζε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

Στη συνέχεια, όμως, ο Andy είχε την τύχη να υποβληθεί σε μία από τις πιο επιτυχημένες μεταμοσχεύσεις προσώπου που έχουν γίνει ποτέ. Οι γιατροί στην κλινική Mayo είναι χαρούμενοι και περήφανοι για το κατόρθωμά τους, και να είναι σε θέση να δώσουν στον Andy ένα νέο πρόσωπο και μια εντελώς διαφορετική ζωή.

Ο Andy Sandness, το 2006, πριν από το ατυχές περιστατικό.

“Το μόνο που θυμάμαι είναι να σκύβω το κεφάλι προς το όπλο και να πατάω τη σκανδάλη,” δήλωσε ο Andy στο βίντεο που ακολουθεί. “Περνούσα άσχημες στιγμές αν και ξέρω ότι έκανα λάθος επιλογές,” πρόσθεσε.

Ο Andy ήταν πολύ τυχερός που επιβίωσε από τον πυροβολισμό, αλλά τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε αμέσως στα επείγοντα ενός κοντινού νοσοκομείου.

Από τον πυροβολισμό καταστράφηκαν εντελώς μεγάλα τμήματα του κάτω μέρους του προσώπου του, μεταξύ των οποίων ήταν το σαγόνι του, τα δόντια, το πηγούνι, και η μύτη του. Δυστυχώς, ο πατέρας του Andy δεν μπορεί να ξεχάσει εκείνη την ημέρα, την οποία θυμάται με κάθε λεπτομέρεια σαν να είχε συμβεί χθες.

«Το μόνο πράγμα που είδα ήταν το γιο μου στα επείγοντα με γάζες σε όλο του το πρόσωπο και ένα σωληνάκι από το στόμα του για ν’ αναπνέει,» δήλωσε ο πατέρας του, ο Reed Sandness.

Σχεδόν όλο το κάτω μέρος του προσώπου του Andy είχε καταστραφεί, αλλά ευτυχώς, ήταν ακόμα σε θέση να αναπνεύσει και να μιλήσει.

Μετά από πολλές προσπάθειες προσαρμογής, ο Andy και η οικογένειά του περίμεναν για μια μεταμόσχευση προσώπου. Ο ίδιος ήθελε απεγνωσμένα να επανακτήσει την προηγούμενη ζωή του και να είναι σε θέση να έχει ξανά ένα φυσιολογικό πρόσωπο, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά.

Αν και ο Andy ήταν ευτυχής που τελικά επέζησε από τη μοιραία εκείνη μέρα, φοβόταν πως δεν θα κατάφερνε να αποκτήσει ξανά ένα φυσιολογικό πρόσωπο.

Όμως στο τέλος, έμαθε τα καλά νέα, όταν οι ειδικοί της κλινικής Mayo στο Ρότσεστερ της Μινεσότα του είπαν ότι μπορούσε να κάνει τελικά την πολυπόθητη μεταμόσχευση προσώπου.

Τώρα έπρεπε να περιμένει για ένα δότη προσώπου.

Στις αρχές του 2016, ενημερώθηκαν ότι βρέθηκε τελικά ένας δότης προσώπου. Μετά από σκληρή δουλειά 60 χειρουργών και νοσηλευτών, η 56 ωρών χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης προσώπου του Andy ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Ένα χρόνο μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο Andy δείχνει τελείως διαφορετικός. Είναι δύσκολο να εντοπίσουμε τον προηγούμενο, παραμορφωμένο Andy μέσα από αυτό το όμορφο πρόσωπο.

Εκπληκτικό!

Μετά από όλα όσα έκαναν οι γιατροί γι’ αυτόν, ο Andy δεν είχε λόγια για να περιγράψει πώς νιώθει. Δεν έχει λόγια να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του. Γι’ αυτό, αμέσως μετά την επέμβαση, ο Andy έδωσε στους γιατρούς του ένα χειρόγραφο σημείωμα που έλεγε «ξεπεράσατε κατά πολύ τις προσδοκίες μου.»

Ο Andy κοιτάζει το νέο του πρόσωπο με δέος, μαζί με την φυσιοθεραπεύτριά του, Helga Smars.

Υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν, γι’ αυτό ο Andy επισκέπτεται τακτικά τους γιατρούς του στην κλινική Mayo. Αλλά η διαφορά τόσο στην εμφάνιση όσο και στην ψυχολογία του είναι εμφανής.

Το να πάρει πίσω τη φυσιολογική του ζωή του και να μπορεί να συναναστρέφεται και πάλι με τους ανθρώπους σημαίνει πολλά για τον Andy.

Δείτε την εκπληκτική μεταμόρφωση του Andy στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή: diaforetiko.gr

 

Αφήστε το σχόλιο σας: