Σαρώνει νέα έρευνα: Αν σπάνε τα νεύρα σου όταν ακούς κάποιον να μασάει δυνατά τότε είσαι ψυχοπαθής

Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς που εκνευρίζονται όταν ακούν κάποιον να μασάει ή να αναπνέει δυνατά και δεν μπορεί ούτε λεπτό να ακούει το δυνατό μάσημα της τσίχλας, τότε πάσχεις από μισοφωνία.

Μισοφωνία: Τι είναι και από που προέρχεται

Μήπως γίνεστε ανεξήγητα νευρικός με ανθρώπους που κάνουν κάτι από τα παρακάτω; Πίνουν, μασάνε τσίχλα, μασουλάνε, τρώνε τα νύχια τους, καταπίνουν, κάνουν ήχους με το στόμα τους, αναπνέουν δυνατά, σφυρίζουν, χτυπάνε τα δάχτυλά τους… ή γενικά ΚΑΝΟΥΝ κάποιον ήχο;

Για κάποιους και μόνο να τα διαβάσουν όλα αυτά μαζεμένα, είναι λόγος για να εκνευριστούν! Κι αν νομίζεις πως είσαι απλά παράξενος, θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε πως είναι πάθηση και λέγεται “μισοφωνία“.

Η ακριβής ανάλυση της λέξης είναι προφανής. Μισείς, κάθε ήχο!!

Όμως οι άνθρωποι που υποφέρουν από μισοφωνία, δεν αρκούνται στο να μην θέλουν να ακούνε ήχους, αλλά εκνευρίζονται χωρίς προφανή λόγο και χωρίς μέτρο, με αυτούς που προκαλούν τους ήχους! Όσο κι αν προσπαθήσουν δεν μπορούν να απωθήσουν τον θόρυβο και η οργή τους μεγαλώνει όσο ο εκνευριστικός ήχος συνεχίζεται, σε σημείο που μπορούν να γίνουν αγενείς προκειμένου να βρουν την ηρεμία τους!

Είναι μια σοβαρή πάθηση, η οποία ξεφεύγει από τα όρια του να μην σου αρέσουν κάποιοι ήχοι. Μέσα από αυτούς τους “δυσάρεστους” ήχους, προκαλούνται έντονα συναισθήματα που μπορούν να έχουν σοβαρότατες επιπτώσεις ακόμα και σε προσωπικές σχέσεις καθώς οι αντιδράσεις μπορούν να γίνουν πολύ έντονες!

Μισοφωνία: Επιπτώσεις  και αντιμετώπιση

Συχνά, επηρεάζει τις σχέσεις μας με πολύ αγαπημένους μας ανθρώπους και καταλήγουμε να πληγώνουμε συναισθήματα!

Ο χώρος εργασίας, μπορεί να γίνει πεδίο μαχών και η κόλασή σου κυριολεκτικά όταν υποφέρεις από μισοφωνία. Εκεί δεν είναι ένας χώρος που μπορείς να γίνεις αγενής, πρέπει να είσαι προσεκτικός και μετρημένος κι αυτό σου προσθέτει άγχος και πίεση σε συνδυασμό με τους δυσάρεστους ήχους με αποτέλεσμα να μην μπορείς να συγκεντρωθείς στην δουλειά σου!

Πολλοί δεν καταλαβαίνουν την μάχη που δίνουν αυτοί οι άνθρωποι να μένουν ήρεμοι και να μην γίνονται επιθετικοί και σίγουρα σχόλια όπως “συνήθισέ το”, “ξεπέρασέ το”, “ξεκόλλα” δεν βοηθάνε σε τίποτα!!

Υπάρχει αντιμετώπιση;

Δεν είναι από τα πράγματα που μπορείς να πάρεις ένα χάπι και να περάσουν. Υπάρχουν όμως τρόποι και τεχνικές αυτοβελτίωσης, προκειμένου να το περιορίσεις και να μην επηρεάζει σε τέτοια ένταση την ζωή σου.

Πριν από όλα όμως, θα πρέπει να μιλήσεις στους φίλους σου, την οικογένειά σου και το περιβάλλον σου προκειμένου να τους προετοιμάσεις και να τους εξηγήσεις την κατάσταση.

Οι άνθρωποι που σε νοιάζονται σίγουρα θα φροντίσουν να σε βοηθήσουν και να μην οξύνουν την κατάσταση!!

Κι αν δεν είσαι σίγουρος αν υποφέρεις ή όχι από μισοφωνία, δες το βίντεο που ακολουθεί και στο τέλος του, σίγουρα θα ξέρεις!

Related posts

Μαθητής πήγε στο σχολείο με 15.000 ευρώ πάνω του και τα μοίραζε σε συμμαθητές του

Θρήνος και συγκίνηση στη Λαμία: 54χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο, το σκυλάκι του σώθηκε και τον περίμενε δίπλα να γυρίσει (video)

Συγκλονίζει Έλληνας Πιλότος: «Μου εμφανίστηκε η Παναγία και ο Χριστός και με επανέφεραν στην ζωή»