Μια σπουδαία πρωτοβουλία από τον Καβαλιώτη επιχειρηματία, Γιάννης Σαρρή, ο οποίος δωρίζει το ταμείο του καταστήματός του για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου Καβάλας
Η σπουδαία πρωτοβουλία
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, ο νεαρός Καβαλιώτης επιχειρηματίας Γιάννης Σαρρής, γνωστός για την ευαισθησία του, προχωρά σε μία κίνηση που ξαφνιάζει ευχάριστα για τηγενναιοδωρία και την «ανοιχτωσιά» της…
Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, όσοι Καβαλιώτες επιλέξουν για την έξοδό τους το «Κουτούκι του Σαρρή» που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του Εμπορικού Κέντρου της πόλης, δεν θα πληρώσουν τον λογαριασμό στο μαγαζί, αλλά θα εναποθέσουν τα χρήματα που αντιστοιχούν στην κατανάλωσή τους σε ένα… κουτί.
Το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα δοθεί εξ ολοκλήρου στον Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Νομού Καβάλας!
Κόντρα στη συνήθη πρακτική που «θέλει» τις επιχειρήσεις να δίνουν είτε τα κέρδη είτε μέρος των εσόδων τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, ο νεαρός Καβαλιώτης επιχειρηματίας επιλέγει να δωρίσει όλες τις εισπράξεις της ημέρας για τους σκοπούς ενός Συλλόγου που απαρτίζουν συμπολίτες μας που έχουν «δοκιμαστεί» –είτε οι ίδιοι είτε συγγενικά τους πρόσωπα– από τον Καρκίνο.
Εάν θέλετε κι εσείς να συμμετέχετε στη δράση που διοργανώνουν ο Γιάννης Σαρρής και το «Κουτούκι» του, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την ταβέρνα στο Εμπορικό Κέντρο, τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 με την παρέα σας και να περάσετε καλά. Είναι για… καλό σκοπό!
Τηλ. για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 2514001493.
Ο Παιδικός Καρκίνος σε αριθμούς
Σύμφωνα με στοιχεία, 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου, το 80% των οποίων στις χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Το 70% από αυτά θεραπεύεται, λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού. Αντίθετα, στις χώρες του τρίτου κόσμου τα ποσοστά θνησιμότητας είναι πολύ υψηλά…