Τα μαλλιά της 2χρονης κόρης της είχαν γίνει σαν του Αϊνστάιν. Όταν την πήγε στον γιατρό για εξετάσεις ανακάλυψε ΚΑΤΙ απίστευτο! - Fanpage

Τα μαλλιά της 2χρονης κόρης της είχαν γίνει σαν του Αϊνστάιν. Όταν την πήγε στον γιατρό για εξετάσεις ανακάλυψε ΚΑΤΙ απίστευτο!

Μετά από δύο χρόνια προσπάθειας να τιθασεύσει τα παράξενα μαλλιά της κόρης της, μια μητέρα από το Αρκάνσας, ανακάλυψε το λόγο που κρύβονταν πίσω από αυτό: μια σπάνια γενετική μετάλλαξη που ίσως να είχε επηρεάσει και τη μεγαλοφυΐα Albert Einstein.

Η 2χρονη Jaili Lamb, εμφανίζει το «σύνδρομο αχτένιστων μαλλιών». Ως αποτέλεσμα, έχει λαμπερά, λευκά μαλλιά που φριζάρουν και την κάνουν να φαίνεται σαν να έχει μπει στην πρίζα.

«Όταν η Jaili ήταν μικρή, είχε φυσιολογικά μαλλιά μωρού αλλά στη συνέχεια έπεσαν και άρχισαν να βγαίνουν αυτά τα τραχιά, χονδροειδή μαλλιά», δήλωσε η μητέρα της Sara. «Σκεφτήκαμε απλώς ότι είναι πολύ σγουρά, αλλά έχουν και αυτή την παράξενη υφή».

Η Sara δήλωσε ότι δαπάνησε εκατοντάδες δολάρια για μια ποικιλία προϊόντων για τα μαλλιά της κόρη της, πριν μάθει για το σύνδρομο των αχτένιστων μαλλιών, οπότε μαζί με το σύζυγό της έστειλαν δείγματα DNA στο Ινστιτούτο Ανθρώπινης Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Βόννης.

Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν ότι η Sara έχει ένα από τα τρία γονίδια που είναι γνωστό ότι προκαλεί τη σπάνια αυτή κατάσταση.

1

Έχει μάθει από τότε να εκτιμάει τα άγρια μαλλιά της κόρης της.

«Είναι πολύ παράξενα, αλλά μου αρέσουν», είπε η Sara. «Το άλλο κοριτσάκι μας έχει μαλλιά που είναι ίσια σαν σανίδα, είναι εντελώς αντίθετα». Η Jaili είναι ένα όμορφο και χαρούμενο κοριτσάκι με τρελά μαλλιά, έχει μια ιδιόμορφη προσωπικότητα και τα μαλλιά της είναι μια προέκταση αυτής.

Αυτός ο τύπος μαλλιών είναι πολύ σπάνιος. Τα μαλλιά σπάνε τόσο εύκολα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τους φέρεσαι ευγενικά.

2

Η Sara είπε ότι η Jaili λαμβάνει συγχαρητήρια για τα μαλλιά της όταν πηγαίνουν έξω.

«Δεν μπορούμε να πάμε πουθενά χωρίς τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις άνθρωποι να μας σταματήσουν και να μας πούνε κάτι», είπε. «Θεέ μου, τα μαλλιά της είναι τόσο χαριτωμένα, είναι αξιολάτρευτα».

3

Από την άλλη πλευρά, η Sara έχει λάβει και αρνητικά σχόλια από ξένους που πιστεύουν ότι είναι κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνη για τα μαλλιά της Jaili.

4

«Μου έχουν πει ότι έχω βάλει χημικά σε αυτήν και έκαψα τα μαλλιά της».

Μόνο 100 άτομα παγκοσμίως, πιστεύεται ότι εμφανίζουν το σύνδρομο των αχτένιστων μαλλιών.

5

Ο Andrew Messenger, καθηγητής δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, δήλωσε ότι ενώ η πάθηση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ιατρικά, βελτιώνεται με την ηλικία.

Credit: Opposingviews

Αφήστε το σχόλιο σας: