Τα νεογέννητα σιαμαία κοριτσάκια δεν είχαν σχεδόν καμία πιθανότητα να επιβιώσουν. 4 Χρόνια μετά όμως... Δείτε ΠΩΣ είναι σήμερα! - Fanpage

Τα νεογέννητα σιαμαία κοριτσάκια δεν είχαν σχεδόν καμία πιθανότητα να επιβιώσουν. 4 Χρόνια μετά όμως… Δείτε ΠΩΣ είναι σήμερα!

Μια στις 100.000 γέννες φέρνει ως αποτέλεσμα σιαμαία δίδυμα. Τα σιαμαία μωρά, γεννιούνται σωματικά συνδεδεμένα μεταξύ τους, αν και συνήθως με δύο ξεχωριστά κεφάλια. Ενώ η ιδέα αυτών των σπάνιων τοκετών γοητεύει το κοινό εδώ και πολλά χρόνια, η περίπτωση των σιαμαίων δίδυμων είναι πολύ πιο σοβαρή, από απλώς μια περίεργη κατάσταση.

Σε αυτές τις ασυνήθιστες γέννες, τα δίδυμα έχουν πολύ μικρές πιθανότητες επιβίωσης. Μερικές φορές, τα δίδυμα μπορούν να ζήσουν μια υγιή, κάπως φυσιολογική ζωή ενώ είναι ενωμένα. Άλλες φορές, τα δίδυμα πρέπει να διαχωρίζονται χειρουργικά για μια πιθανότητα στη ζωή, όπου μερικές φορές τελειώνει μοιραία. Οι Ruby και Rosie, ήταν δύο σιαμαία δίδυμα που ξεπέρασαν αυτά τα τρομακτικά εμπόδια.

Τα δύο κοριτσάκια γεννήθηκαν το 2012, αλλά τα πήραν σχεδόν αμέσως μετά τη γέννησή τους. Οι γιατροί παρατήρησαν αμέσως ότι οι Ruby και Rosie ήταν ενωμένες στην κοιλιά και μοιράζονταν μόνο ένα έντερο.

Η μαμά τους Angela Formosa είπε: «Το γεγονός ότι πήραν τα μωρά μου αμέσως μετά τη γέννησή τους και μη γνωρίζοντας εάν θα επιβιώσουν τελικά, ήταν αποκαρδιωτικό».

15 γιατροί στο νοσοκομείο Great Ormond Street του Λονδίνου πραγματοποίησαν επείγουσα χειρουργική επέμβαση στα δίδυμα και διαχώρισαν επιτυχώς τις αδελφές μετά από χειρουργείο πέντε ωρών. Η μαμά ήταν εξαιρετικά ανακουφισμένη όταν οι γιατροί της είπαν ότι τα μωρά της ήταν ζωντανά και καλά, όπως θα ήταν και οποιαδήποτε άλλη μητέρα. Λίγες εβδομάδες αργότερα, τα δίδυμα μπορούσαν να επιστρέψουν στην μεγαλύτερη αδερφή τους, Lily, που ήταν τόσο ενθουσιασμένη που τις είδε!

Αλλά τα δίδυμα δεν έφυγαν απλά από το νοσοκομείο – έχουν μεγαλώσει και είναι δύο υγιή παιδιά. Τα δίδυμα έζησαν τα καταπληκτικά πρώτα τους γενέθλια στην πατρίδα τους Bexleyheath της Αγγλίας και τώρα, τρία χρόνια αργότερα, τα δίδυμα είναι ηλικίας τεσσάρων ετών και ετοιμάζονται να ξεκινήσουν το σχολείο! Τα κορίτσια είναι τόσο ενθουσιασμένα που πηγαίνουν στο σχολείο σαν «μεγάλα κορίτσια», ειδικά επειδή η μεγαλύτερη αδερφή τους Lily είναι στο ίδιο σχολείο.

Είναι τόσο καταπληκτικό που αυτά τα μικρά κορίτσια έζησαν μετά από μια τέτοια δύσκολη χειρουργική επέμβαση. Η κατάστασή τους, δεν εμπόδισε τα κορίτσια να ζήσουν μια ευτυχισμένη ζωή, κάτι που είναι εκπληκτικό να δούμε.

Η μαμά Angela είναι συγκλονισμένη που τα κορίτσια έχουν φτάσει σε αυτό το συναρπαστικό σημείο, μιας που δεν ήταν σίγουρη αν θα τα κατάφερναν.

«Πριν από τέσσερα χρόνια, δεν είχα καν στο μυαλό μου ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο ποτέ», ανέφερε η μαμά τους. «Δεν είχα σκεφτεί ποτέ τόσο μπροστά, είναι εκπληκτικό. Έχουν φτάσει μέχρι εδώ και έχουν κάνει καταπληκτικά πραγματικά».

Πρέπει να αισθάνεται εξωπραγματικό το γεγονός ότι τα δύο μικρά κορίτσια της, τα οποία έλαβαν μόνο 25% πιθανότητες επιβίωσης, πηγαίνουν τώρα με ενθουσιασμό στο σχολείο με την μεγάλη τους αδελφή. Έχουν σαφώς τεράστια όρεξη για ζωή!

Credit: TipHero

Αφήστε το σχόλιο σας: