Ταβέρνα χωρίς ρεύμα: Η πρωτοποριακή ταβέρνα στην Κρήτη με τα πιο νόστιμα φαγητά

Αν βρεθείς στα Χανιά δεν γίνεται ένας ντόπιος Κρητικός να μην σε στείλει στον «Ντουνιά» για να γευτείτε τα φαγητά του Στέλιου.  Μια παραδοσιακή ταβέρνα που ακόμη και σήμερα λειτουργεί δίχως ρεύμα και ηλεκτρικές συσκευές, μια μαγευτική διαδρομή έως τη Δρακώνα Κεραμειών που θα σας αποζημιώσει με τις γεύσεις του.

Που βρίσκεται ο Ντουνιάς

18 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη των Χανίων και σε υψόμετρο 500 μέτρα στα Λευκά Όρη, βρίσκεται η ιδιαίτερη ταβέρνα του Στέλιου Τριλυράκη που έχει καθιερωθεί με την ονομασία ο «Ντουνιάς». Εκεί είναι βέβαιο πως θα ζήσετε μια απολύτως ασυνήθιστη γαστρονομική εμπειρία και αναθεωρήσετε τις απόψεις για το τι σημαίνει εκλεκτό φαγητό…

Εδώ και κάμποσα χρόνια, ο Στέλιος Τριλυράκης κάνει το όνειρο του πραγματικότητα καθώς ρίσκαρε και πέτυχε. Αν και το 2004 που ήταν νέο κοπέλι εργαζόταν ως επαγγελματίας στα Χανιά, πήρε την απόφαση να επιστρέψει στο χωριό του και να ασχοληθεί με την οικογενειακή ταβέρνα που διατηρούσαν οι γονείς του.

Η παραδοσιακή ταβέρνα με την υπογραφή γιαγιάς και μαμάς

Ωστόσο, ο Στέλιος δεν γύρισε στο χωριό για να στήσει μια ακόμη κλασική ταβέρνα. Είχε διαφορετική προσέγγιση για την παραδοσιακή μαγειρική και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει. Στηρίχτηκε σε σημαντικό βαθμό στις γαστρονομικές γνώσεις γιαγιάς και μητέρας όπως και στα απολύτως τοπικά προϊόντα που ήταν δυνατόν να παραχθούν στην γύρω περιοχή. Δεν επιδίωξε να δεχθεί επιρροές από άλλες κουζίνες, τάσεις κτλ αλλά αφοσιώθηκε στις χαρακτηριστικές γεύσεις της Κρήτης που αγαπάνε τόσο οι ντόπιοι όσο και οι ξένοι επισκέπτες.

Πώς φτιάχτηκε η κουζίνα χωρίς ρεύμα

Στην αρχή φτιάχτηκε η κουζίνα με παρασιές, ξυλόσομπες, ξυλόφουρνο καθώς όπως είπαμε δεν υπάρχουν στην ταβέρνα ηλεκτρικές συσκευές και όλα τα μαγειρέματα γίνονται στη φωτιά του ξύλου. Έπειτα πήρε σειρά η οργάνωση του κτήματος όπου φύτευσε τα μποστάνια του και δημιούργησε χώρους όπου ζουν αρκετά ζώα ελευθέρας βοσκής.

Έπειτα από μία επιχειρηματική διαδρομή δεκαετίας, η ταβέρνα ο «Ντουνιάς», είναι σημείο αναφοράς στην Κρήτη αλλά και την Ελλάδα ευρύτερα. Είναι το μικρό ταβερνάκι έξω από τα Χανιά που θα σας προσφέρει αξέχαστα, παραδοσιακά φαγητά όπως γαρδουμάκια, κουνουπίδι με ξινόχοντρο, αρνάκι στη λαδόκολλα και πολλά άλλα, πάντα μαγειρεμένα με τον πλέον αυθεντικό τρόπο.

Αν λοιπόν σας προτείνουν να ανεβείτε μέχρι την Δρακώνα Κεραμειών, πείτε ναι και ετοιμαστείτε για ένα γαστρονομικό ταξιδάκι στην αυθεντική κρητική κουζίνα…

Related posts

Συγκλονίζει Έλληνας Πιλότος: «Μου εμφανίστηκε η Παναγία και ο Χριστός και με επανέφεραν στην ζωή»

Τι κάνει η ψυχή τις πρώτες δύο μέρες μετά τον θάνατο; – Οι ψυχές ζουν και…

«Εiναι 100 ετών, δεν έφaγε ποτέ φροúτα, λαχανıκά & κpέας στη ζωή του»: Το μuστικό μακροζωΐας του Μίμη Πλέσσα