Το Δασαρχείο άφησε ελάφι να αργοπεθαίνει επί τρεις μέρες σε δρόμο στην Πάρνηθα (Video) - Fanpage

Το Δασαρχείο άφησε ελάφι να αργοπεθαίνει επί τρεις μέρες σε δρόμο στην Πάρνηθα (Video)

«Μου είπαν “τι θέλετε κύριε, έχετε πάρει πόσα τηλέφωνα από το πρωί!”» καταγγέλλει ο πολίτης που εντόπισε το τραυματισμένο ελάφι. Πηγή: www.rosa.gr

Θλίψη και οργή προκαλεί η καταγγελία του Ν. Λεφατζή ότι ένα τραυματισμένο ελάφι ψυχορραγούσε για τρεις μέρες στον δρόμο στην Πάρνηθα με το Δασαρχείο να δείχνει πλήρη αναλγησία.

Σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί, είπε πως προσπάθησε βοηθήσει να το βοηθήσει ότι το είδε να κείτεται στην άκρη του δρόμου. Όπως είπε χαρακτηριστικά στο Mega: Πηγή: www.rosa.gr

«Βρήκα το ελάφι να στέκεται στην άκρη του δρόμου να στέκεται σε κάτι λασπόνερα. Κατέβηκα από το αμάξι να δω πως είναι, το πλησίασα γιατί δεν κουνιόταν. Τα πίσω του πόδια είχαν πρόβλημα και έπεφτε στο οδόστρωμα. Πήρα το 112 και με συνέδεσαν με την Άμεση Δράση. Η Άμεση Δράση είπε ότι θα στείλει περιπολικό, δεν ήρθε κανένας. Μετά καλέσαμε το δασαρχείο, που είπε ότι είναι ένα ηλικιωμένο ελάφι και αυτή είναι η φύση του. Ο κύριος είχε περάσει το συγκεκριμένο ελάφι για ηλικιωμένο, λέει το είχε δει από το πρωί».

Έπειτα, επιχείρησε να επικοινωνήσει με την ομάδα ΑΝΙΜΑ, όμως η πρόεδρος, Μαρία Γανωτή, εξήγησε ότι δεν μπορούν να επέμβουν αν δεν τους καλέσει το Δασαρχείο, αφού πρόκειται για Εθνικό Δρυμό.

«Στη συγκεκριμένη περιοχή, που είναι Εθνικός Δρυμός, εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε εάν δεν μας πει το δασαρχείο» είπε η κ. Γανωτή, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως ο κ. Λεφατζής κινδύνευσε να τον τραυματίσει το ζώο με τα κέρατά του. Πηγή: www.rosa.gr

«Είναι ένα ζώο που θέλει ειδική διαχείριση. Ο μόνος τρόπος για να το διαχειριστεί κανείς είναι να το ναρκώσει. Εάν είχαμε κληθεί από την πρώτη μέρα θα είχαμε επέμβει. Μας κάλεσε ο κ. Λεφατζής και του είπαμε να μιλήσει με το δασαρχείο για να μας καλέσει» τόνισε.

Ο κ. Λεφατζής επισήμανε επίσης ότι από το δασαρχείο τού είπαν ότι η ANIMA δεν έχει καμία δουλειά εκεί, γιατί το δασαρχείο έχει κτηνίατρο, ενώ κατήγγειλε τους υπαλλήλους του δασαρχείου: «Μου είπαν “τι θέλετε κύριε, έχετε πάρει πόσα τηλέφωνα από το πρωί!”».

Το ελάφι τελικά υποβλήθηκε σε ευθανασία, έπειτα από τρεις μέρες που υπέφερε. Πηγή: www.rosa.gr

 

Αφήστε το σχόλιο σας: