Ξεκίνησε από ένα άγνωστο μικρό νησάκι μαζεύοντας κοχύλια. Σήμερα ζει το όνειρό της! - Fanpage

Ξεκίνησε από ένα άγνωστο μικρό νησάκι μαζεύοντας κοχύλια. Σήμερα ζει το όνειρό της!

Μία ιστορία που εμπνέει ενός κοριτσιού από ένα νησί, που ξεκίνησε μαζεύοντας κοχύλια μέχρι το κυνήγι των ονείρων της

Ο Μάρκ Ζούκενμπερκ, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, της μεγαλύτερης ιστοσελίδας κοινωνικών δικτύων, πρόσφατα μοιράστηκε μια εκπληκτική ιστορία για μια σκληρά εργαζόμενη γυναίκα από τις Φιλιππίνες με το όνομα Riza, που αποφάσισε να κυνηγήσει τα όνειρά της παρά της προκλήσεις της ζωής. Η ιστορία έγινε αμέσως viral.

H Riza μένει σε ένα μικρό νησί όπου συλλέγει κοχύλια και είναι η μόνη εργασία που είναι διαθέσιμη για τις γυναίκες.

Ωστόσο ονειρεύεται μεγαλύτερα πράγματα για τη ζωή της γι’ αυτό πήγε ενάντια στις πιθανότητες και σπούδασε πληροφορική στη πόλη.

Όσο έγραφε την πτυχιακή της εργασία, ένας δυνατός τυφώνας χτύπησε το νησί με αποτέλεσμα να μη μπορεί να φύγει από το νησί για εβδομάδες.

Ευτυχώς η Riza και οι συμφοιτητές της βρήκαν τρόπο να επικοινωνήσουν και να γράψουν την πτυχιακή τους μέσω του Facebοok στην ιστοσελίδα Internet.org, μια πρωτοβουλία του Facebook που παρέχει δωρεάν βασικές εφαρμογές και πρόσβαση στο διαδίκτυο σε ανθρώπους που δεν έχουν αυτήν την δυνατότητα.

Με αποφασιστικότητα η Riza τελείωσε την πτυχιακή της και μπόρεσε να αποφοιτήσει. Είναι η πρώτη στο νησί που πήρε πτυχίο στην επιστήμη της πληροφορικής.

Δείτε το βίντεο που εμπνέει:

This is an amazing story about Riza — a young woman on a small island where the only job for women was collecting…

Posted by Mark Zuckerberg on Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Αφήστε το σχόλιο σας: