Ο Απρίλιος σηματοδοτεί την έναρξη της σεζόν φύτευσης ρυζιού στην Ιαπωνία. Η φτώχεια της εποχής και οι κακουχίες στη φεουδαρχική μεσαιωνική Ιαπωνία, έκαναν τον λαό που δεν είχε να φάει παρά μόνο ρύζι και ψάρι, να λατρεύει αυτό που τρώει, αλλά και να προσπαθεί να ξεγελάσει τον εγκέφαλο του στο ότι χόρτασε. Χρόνια αργότερα οι επιστήμονες διαπίστωσαν πράγματι ότι ο εγκέφαλος όταν τρώμε χρειάζεται κάποια ώρα για να νιώσει το αίσθημα ότι χορτάσαμε. Αν λοιπόν με κάποιον τρόπο τον ξεγελάσουμε τότε νιώθουμε χορτάτοι.
Τα πεδία άροση και ρυζιού καλλιεργούνται σε πλημμυρισμένες εκτάσεις με την βοήθεια αυτόματων μηχανών που κάνουν σχεδόν όλη την δουλειά… Συναρπαστικό!
Δείτε το βίντεο: