5 tips για περισσότερη μπαταρία στο smartphone

1. Διαγράψτε όλες τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ

Παρόλο που τα έχετε θέσει σε αχρηστία, αρκετά apps που κατεβάσατε το 2013 κι έκτοτε σας ακολουθούν από συσκευή σε συσκευή, συνεχίζουν να εκτελούν εργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο, στεγνώνοντας την μπαταρία του κινητού. Διαγράψτε τα μια κι έξω, για να ελαφρύνετε τόσο την μπαταρία, όσο και τη μνήμη του κινητού σας.

2. Απενεργοποιήστε τις παρασκηνιακές λειτουργίες όσων apps δεν θέλετε να διαγράψετε

Κάποια apps, όπως το Facebook, το Twitter ή το Instagram, έχει νόημα να λειτουργούν στο παρασκήνιο, ώστε να συλλέγουν δεδομένα και να στέλνουν ειδοποιήσεις που σας αφορούν. Γιατί όμως να κάνουν το ίδιο εφαρμογές όπως παιχνίδια και media players, εξαντλώντας την μπαταρία του smartphone σας; Απενεργοποιήστε τις πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις (iOS: Settings > General > Background App Refresh // Android: Settings > Data usage).

3. Σταματήστε την εμμονική διακοπή λειτουργίας των apps που τρέχουν στο παρασκήνιο

Μέχρι πρότινος πιστεύαμε ότι με το διπλό κλικ στο κεντρικό κουμπί του iPhone (ή την αντίστοιχη εντολή στα κινητά με Android) και το κλείσιμο εφαρμογών γλιτώναμε την μπαταρία του κινητού μας από την εξάντληση. Έλα όμως που αυτή η μέθοδος είναι πέρα για πέρα λανθασμένη. Το εμμονικό κλείσιμο εφαρμογών με αυτήν τη μέθοδο σημαίνει ότι την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσεις όποια εφαρμογή έκλεισες, η συσκευή θα καταβάλει τη διπλάσια προσπάθεια για να την ξανανοίξει, γεγονός που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην μπαταρία.

4. Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις εφαρμογών

Λαμβάνετε πολλές ειδοποιήσεις (Push notifications) από εφαρμογές κατά τη διάρκεια του 24ωρου; Η μπαταρία υποφέρει. Σταματήστε την τρέλα, με μια επίσκεψη στις ρυθμίσεις της συσκευής και επεκτείνετε το υπόλοιπο της φόρτισης της μπαταρίας του. (iOS: Settings > Notifications // Android: Settings > Sound & notification > App notifications)

5. Απενεργοποιήστε τον γεωγραφικό εντοπισμό της συσκευής

Εκτός από τις προφανείς εφαρμογές που σκανάρουν και χρησιμοποιούν τη γεωγραφική σας θέση, όπως οι χάρτες της Google, το GPS ή το υποβοηθούμενο GPS του smartphone σας είναι μια από τις πληγές της μπαταρίας του, που προκαλεί την εξάντλησή της σε χρόνο DT. Απενεργοποιήστε τα Location services με δύο απλές κινήσεις, και πάλι από το ανάλογο μενού στις ρυθμίσεις της συσκευής (iOS: Settings > Privacy > Location Services // Android: Settings > General > Location).

Εάν ακολουθήσατε κάποιο από τα παραπάνω ή και τα 5 βήματα, τότε οι ακόλουθες οδηγίες ίσως να βελτιώσουν κι άλλο την κατάσταση, προτού σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο αλλαγής της μπαταρίας ή… εκπαραθύρωσης της συσκευής σας.

  • Χαμηλώστε την ένταση φωτισμού οθόνης.
  • Απενεργοποιήστε τη δόvηση του κινητού – ο μηχανισμός που δονεί τη συσκευή είναι ενεργοβόρος όσο λίγα χαρακτηριστικά.
  • Χρησιμοποιείτε σκουρόχρωμο ή μαύρο φόντο – αφορά κυρίως συσκευές με AMOLED οθόνη (Samsung / Motorola).
  • Μην περιμένετε να αδειάσει ή να γεμίσει τελείως η μπαταρία – αντίθετα με παλαιότερες αντιλήψεις (όταν τα κινητά είχαν ακόμα πορτάκι), δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο εάν θα διακόψεις τη φόρτιση στο 67% ή θα την ξεκινήσεις στο 1% (εκτός αν έχετε ακόμα κινητό με πορτάκι).
  • Δώστε σημασία στην ένδειξη ισχύος λήψης της συσκευής. Σε κανονικές συνθήκες, το κινητό βρίσκεται μονίμως σε αναζήτηση σήματος είτε 3G/4G, είτε Wi-Fi. Όταν το σήμα είναι χαμηλής ισχύος, το smartphone θα συνεχίσει να ψάχνει για καλύτερο σήμα, σε μια πραγματικά ενεργοβόρα διαδικασία, που θα αδειάσει την μπαταρία πολύ γρήγορα. Οπότε… σε extreme περιπτώσεις απώλειας σήματος γυρίστε το τηλέφωνο σε Airplane Mode, γιατί όπως και να το κάνουμε, καλύτερα να έχεις ένα… αποβλακωμένο, παρά ένα πεθαμένο τηλέφωνο.

[via]

Related posts

Έκρηξη σε ηφαίστειο – Σε πανικό ο κόσμος (Video)

Πενθεί το Χόλιγουντ: Πέθανε η Shannen Doherty ύστερα από σκληρή και μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο

Τραγωδία: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 42 τραυματίες σε δυστύχημα με λεωφορείο