Έχοντας ένα βρέφος σε μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών είναι αναμφίβολα ένα πολύ αγχωτική περίοδος για μια οικογένεια. Ενώ το ιατρικό προσωπικό φροντίζει το μωρό, η οικογένεια μπορεί μόνο να παραμείνει στην άκρη και να παρακολουθεί – και μερικές φορές, τα μέλη της οικογένειας δεν μπορούν να είναι καν παρόντα. Ευτυχώς, κάποια νοσοκομεία κάνουν χρήση νέας τεχνολογίας που μειώνει το άγχος του αποχωρισμού.
Όταν γεννήθηκε τον προηγούμενο μήνα η κόρη του αξιωματούχου του αμερικανικού στρατού Σαμ Λαστ, ο πατέρας έλειπε σε στρατιωτική βάση. Η πρόωρη γέννα της κόρης του σήμαινε ότι έπρεπε να παραμείνει στην εντατική μονάδα νεογνών, αλλά ο Λαστ παρακολούθησε την κόρη του μέσω του συστήματος Angel Eye, ένα σύστημα παρακολούθησης με κάμερα που έχει εγκατασταθεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Κάνσας.
Το σύστημα μεταδίδει βίντεο σε πραγματικό χρόνο μέσω ασφαλούς σύνδεσης στο Internet, στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση οι γονείς μέσω οποιασδήποτε κινητής συσκευής. «Δίνει στις οικογένειες τη δυνατότητα να βλέπουν το μωρό τους ανά πάσα στιγμή και τους διαβεβαιώνει ότι είναι καλά,» δήλωσε η νοσοκόμα της εντατικής νεογνών Λόρι Χέι.
Το σύστημα Angel Eye αναπτύχθηκε πριν από δέκα χρόνια από το Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας για τις ιατρικές επιστήμες και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από τους γιατρούς να καταγράψουν και να ανεβάσουν τις συνήθεις εξετάσεις των μωρών. Το σύστημα στο νοσοκομείο χρησιμοποιεί 21 κάμερες και αγοράστηκε με τη βοήθεια επιχορήγησης από την φιλανθρωπική οργάνωση Royals Charities.
«Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι βλέπω την κόρη μου από 7.000 μίλια απόσταση στο Κουβέιτ. Δε θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Μου αρέσει πολύ,» δηλώνει ο στρατιωτικός πατέρας του μωρού.
Credit: Sfglobe