Δεν μπορεί να υπάρξει Grexit, τουλάχιστον στα χαρτονομίσματα του ευρώ - Fanpage

Δεν μπορεί να υπάρξει Grexit, τουλάχιστον στα χαρτονομίσματα του ευρώ

Grexit; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Αυτό που σίγουρα δεν γίνεται, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, είναι η έξοδος της Ελλάδας από… τα χαρτονομίσματα του ευρώ.

Σε αυτήν τη διαπίστωση προβαίνουν αυτές τις μέρες τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, κάνοντας παράλληλα μία αναδρομή στο μακρινό 1997, όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννος Παπαντωνίουν ζητούσε να μπουν ελληνικά γράμματα στα χαρτονομίσματα, προς μεγάλη απογοήτευση του Γερμανού ομόλογού του, Τέο Βάιγκελ.

Το γαλλικό περιοδικό Slate παροτρύνει τους αναγνώστες του να ανοίξουν το πορτοφόλι τους και να παρατηρήσουν ένα χαρτονόμισμα των 10, των 20, των 50 ακόμη και των 100 ευρώ (αν και αυτό το τελευταίο είδος σπανίζει). Τους καλεί να στρέψουν την προσοχή τους στο κάτω μέρος, για να παρατηρήσουν (εάν δεν το έχουν μέχρι σήμερα κάνει) τα ελληνικά γράμματα.

Για το πως βρέθηκε η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, το γαλλικό περιοδικό έχει αφιερώσει στο παρελθόν ξεχωριστό δημοσίευμα με τίτλο “Πως η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ” (Comment la Grèce est entrée dans lΆeuro).

Για το πως όμως τα ελληνικά γράμματα βρέθηκαν στο κοινό νόμισμα της Ευρώπης, γίνεται αναδρομή σε εκείνη τη φοβερή ιστορία που διηγούνταν ο ίδιος ο Βάιγκελ: όταν ο Παπαντωνίου τον πίεζε να μπουν κάποια γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου, επειδή η Ελλάδα ήταν η κοίτη της δημοκρατίας, και εκείνος αρνούνταν να βάλει εκείνα τα “αστεία γράμματα”. “Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα είστε μια μέρα στο ευρώ“, ρωτούσε ο Βάιγκελ, προεξοφλώντας την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

[via]

Αφήστε το σχόλιο σας: