Εσείς θα καταφέρετε να λύσετε αυτή την μαθηματική εξίσωση με τα λουλούδια; - Fanpage

Εσείς θα καταφέρετε να λύσετε αυτή την μαθηματική εξίσωση με τα λουλούδια;

Το 2016 είναι αναμφίβολα η χρονιά των παζλ και των τεστ, τα περισσότερα από τα οποία έχουν να κάνουν με φυσικά αντικείμενα.

Ακόμα κι αν οι περισσότεροι από εμάς είμαστε ενήλικες, με την κουραστική δουλειά στο γραφείο και τις σύντομες κρίσεις πανικού που όλοι μας αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας, έχουμε ανάγκη από αυτά τα μικρά προβλήματα για να απασχολούμε το μυαλό μας με κάτι πιο διασκεδαστικό.

Η σελίδα του Facebook Trending in China δημοσίευσε ακόμη ένα τεστ αυτή την εβδομάδα, που έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 2000 σχόλια, στην προσπάθεια των αναγνωστών να το λύσουν!

Ας δούμε πόσο χρόνο θα σας πάρει για να βρείτε τη σωστή απάντηση!

1

Μήπως μετρήσατε τα πέταλα;

2

Στην πρώτη γραμμή, είναι σαφές ότι η αξία κάθε κόκκινου λουλουδιού είναι 20, ενώ η δεύτερη γραμμή μας αποκαλύπτει ότι το μπλε λουλούδι (με 5 πέταλα) έχει την τιμή 5. Χρησιμοποιώντας αυτά τα δύο, η αξία του κίτρινου λουλουδιού είναι 1. Όμως, στην τελευταία σειρά, το μπλε λουλούδι έχει 4 πέταλα.

Έτσι, στην τελευταία γραμμή, ένα κίτρινο λουλούδι (τιμή: 1) προστίθεται σε ένα κόκκινο λουλούδι (τιμή: 20) και στη συνέχεια πολλαπλασιάζουμε με ένα μπλε λουλούδι με τέσσερα πέταλα (τιμή: 4). Ως εκ τούτου, η εξίσωση γίνεται: 1 + 20 * 4 = 84!

Credits: Witty Feed

Αφήστε το σχόλιο σας: