Μοναδικές Φωτογραφίες από το Εσωτερικό της ΠΙΟ βαθιάς Πισίνας του Κόσμου! - Fanpage

Μοναδικές Φωτογραφίες από το Εσωτερικό της ΠΙΟ βαθιάς Πισίνας του Κόσμου!

Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε στην Καραϊβική για να βρείτε ζεστά νερά για κολύμπι. Έξω από το Montegrotto Terme της Ιταλίας, κοντά στην Βενετία, υπάρχει μια πισίνα που φτάνει τα 40 μέτρα σε βάθος.

Ονομάζεται Deep Joy, ή αλλιώς Υ-40, και κατέχει το ρεκόρ της πιο βαθιάς πισίνας με ζεστό νερό στον κόσμο.

3

4

5

7

Η επιφάνεια της μοιάζει με επιφάνεια κανονικής πισίνας. Αλλά κάτω από αυτή, το βάθος ποικίλει και υπάρχουν μέχρι και 4 σπηλιές τις οποίες μπορούν να εξερευνήσουν οι δύτες. Το πιο βαθύ της σημείο είναι ένα τούνελ σε βάθος 40 μέτρων – όσο δηλαδή ένα 14όροφο κτίριο.

Υπάρχει και ένα οριζόντιο τούνελ κατά μήκος της πισίνας, το οποίο επιτρέπει στους επισκέπτες να περπατάνε μέσα στο νερό, σαν να βρίσκονται σε ενυδρείο. Ο 65χρονος φωτογράφος Rino Sgorbani αποφάσισε να βουτήξει και να φωτογραφίσει την πισίνα.

8

9

10

“Στο πιο ρηχό σημείο είναι σαν κανονική πισίνα. Στο πιο βαθύ είναι σαν να βρίσκεσαι στην θάλασσα, αλλά το νερό είναι ζεστό όπως στην Καραϊβική. Είναι μια όμορφη και συναρπαστική εμπειρία.” Το νερό όντως διατηρείται στους 32 βαθμούς Κελσίου.

Το πρότζεκτ σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Emanuele Boaretto και την ομάδα του Boaretto Hotel και άνοιξε τον Ιούνιο του 2014.
Προσφέρει μια ποικιλία δραστηριοτήτων στο νερό, όπως καταδύσεις και υποβρύχιες φωτογραφίσεις. Επίσης, έχουν γίνει εκδηλώσεις και μαθήματα κολύμβησης από “γοργόνες” για παιδιά.

Ο Boaretto είπε: “Η Y-40 είναι η πιο βαθιά πισίνα με ζεστό νερό: ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που δεν μπορεί να μεταφερθεί αλλού. Η φιλοδοξία μας είναι να ανοίξουμε νέες θέσεις μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, για να εγγυηθούμε την ευημερία του τόπου και της κοινωνίας μας.”

11

12

13

14

15

Credit: dailymail.co.uk

Αφήστε το σχόλιο σας: