Ολόκληρο το Σχολείο παρευρέθηκε στην Κηδεία του Δασκάλου τους. Δείτε ΠΩΣ τον Αποχαιρέτισαν και θα Συγκλονιστείτε! - Fanpage

Ολόκληρο το Σχολείο παρευρέθηκε στην Κηδεία του Δασκάλου τους. Δείτε ΠΩΣ τον Αποχαιρέτισαν και θα Συγκλονιστείτε!

Ο Dawson Tamatea, ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς καθηγητές του Βορείου Γυμνασίου στο Wellington της Νέα Ζηλανδίας. Δίδασκε μαθηματικά για πάνω από 30 χρόνια, αφήνοντας ένα ανεξίτηλο σημάδι σε όλες τις γενιές των μαθητών. Όταν πέθανε, οι μαθητές του προγραμμάτισαν ένα ειδικό αφιέρωμα για την κηδεία του, για να τον αποχαιρετίσουν με σεβασμό.

Αποφάσισαν παρουσιάσουν το Haka, ένα παραδοσιακό πολεμικό χορό των Μαορί της Νέας Ζηλανδίας. Ο χορός αυτός, αρχικά εκτελούνταν από τους Μαορί για τον εκφοβισμό των εχθρών και έκτοτε αποτελεί την εθνική τους κληρονομιά. Το σχολείο ήταν ανοιχτό μόνο για μισή μέρα, έτσι ώστε ολόκληρη η ομάδα των φοιτητών και των διδασκόντων να μπορέσει να παρευρεθεί στην κηδεία του κυρίου Tamatea.

Το σχολείο έγραψε: «Ολόκληρο το σχολείο εκτελεί το Haka, ενώ ο κύριος Tamatea καταφτάνει με τη νεκροφόρα. Αυτή ήταν μια πολύ συναισθηματική και δυνατή παράσταση. Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για τις επιδόσεις των αγοριών μας και γνωρίζουμε ότι και ο κ. Tamatea θα ήταν επίσης». Το πάθος με το οποίο χόρευαν και φώναζαν οι μαθητές, αποκάλυπτε το βαθύ τους θαυμασμό προς τον δάσκαλό τους. Οι εκπαιδευτικοί παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή της κοινότητας. Πόσο μεγάλη τιμή για έναν άνθρωπο του οποίου η κληρονομιά θα ζήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέσα από τις ζωές που άγγιξε.

Δείτε την συγκινητική παράσταση στο παρακάτω βίντεο:

Credit: Hefty

Αφήστε το σχόλιο σας: