Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο, εκεί που Πάγωσε ο Χρόνος: Ανατριχιαστικές εικόνες από το Εγκαταλελειμμένο Αεροδρόμιο της Λευκωσίας - Fanpage

Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο, εκεί που Πάγωσε ο Χρόνος: Ανατριχιαστικές εικόνες από το Εγκαταλελειμμένο Αεροδρόμιο της Λευκωσίας

Πριν από περίπου 40 χρόνια, αυτό το αεροδρόμιο ήταν ένα κομβικό σημείο, σε μια εποχή που οι εμπορικές πτήσεις εξυπηρετούσαν τον τουριστικό πληθυσμό. 

Στις μέρες μας, το Κυπριακό αεροδρόμιο της Λευκωσίας είναι μια εγκαταλελειμμένη περιοχή με ερειπωμένα αεροπλάνα που παρατήθηκαν στην πίστα, και που δεν έχει  δεχτεί εμπορική πτήση από το 1977.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται κοντά στη πρωτεύουσα της Κύπρου, και χρησιμοποιείται ακόμα από τα Ηνωμένα Έθνη, αλλά οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε παρακμή.

Εγκαταλείφθηκε τρία χρόνια μετά την εισβολή από τις τουρκικές δυνάμεις.

Στο αεροδρόμιο σημειώθηκαν σφοδρές μάχες, το οποίο στη συνέχεια ο ΟΗΕ έθεσε σε ελεγχόμενη νεκρή ζώνη, που είναι το όριο μεταξύ ελεύθερων περιοχών και κατεχόμενων από την Τουρκία περιοχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά από υπογραφή συμφωνίας για κατάπαυση των πυρών.

Το αεροδρόμιο δεν είναι ανοιχτό στο κοινό, αλλά αυτή η συναρπαστική ξενάγηση 360 μοιρών επιτρέπει στους χρήστες να ρίξουν μια ματιά σε ένα από τα πιο απόκοσμα εγκαταλελειμμένα αεροδρόμια του κόσμου. 

1

2

3

4

5

6

Credit: dailymail.co.uk

Αφήστε το σχόλιο σας: