Έκανε Κατάδυση όταν είδε ξαφνικά μπροστά του ένα Τεράστιο Στόμα. ΑΥΤΟ που θα συμβεί στη συνέχεια; Θα σας Κόψει την Ανάσα! - Fanpage

Έκανε Κατάδυση όταν είδε ξαφνικά μπροστά του ένα Τεράστιο Στόμα. ΑΥΤΟ που θα συμβεί στη συνέχεια; Θα σας Κόψει την Ανάσα!

Όταν σκεφτόμαστε τις βουτιές στον ωκεανό, συνήθως έρχονται στο μυαλό μας μικρά, πολύχρωμα ψάρια, σαλάχια και ίσως μερικές χελώνες. Αυτά που βλέπουμε κάτω από το νερό μας φαίνονται τόσο ξένα, αλλά στην πραγματικότητα τα πλάσματα αυτά είναι γείτονες μας. Για έναν επιδέξιο δύτη, η επίσκεψη στον ωκεανό εξελίχθηκε σε κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσει.

103

Οι φάλαινες-καρχαρίες είναι από τα πιο συναρπαστικά πλάσματα του ωκεανού και είναι τα μεγαλύτερα γνωστά ψάρια. Η μεγαλύτερη φάλαινα-καρχαρίας έχει μήκος πάνω από 12,5 μέτρα και ζυγίζει 21.320 κιλά. Σε αυτό το μοναδικό είδος ψαριού αρέσει να κολυμπά στα τροπικά νερά και τις ζεστές θάλασσες.

Ένα από τα γνωστότερα χαρακτηριστικά του είναι το μέγεθος του στόματος του. Το μεγάλο, κυκλικό άνοιγμα στο στόμα του φτάνει τα 1,2 μέτρα. Αυτό του επιτρέπει να τρώει καθώς κολυμπά. Η διατροφή του αποτελείται από κριλ, αβγά ψαριών, μικρά καλαμάρια ή ψάρια και άλλα είδη πλαγκτόν.

104

Γι’αυτόν τον δύτη, η συνάντηση με την τεράστια φάλαινα-καρχαρία είναι μοναδικό γεγονός. Αλλά αυτό που κάνει το τεράστιο αυτό ψάρι είναι που ενθουσιάζει τον δύτη. Ο δύτης το βλέπει και κολυμπά προς το μέρος του. Τότε συμβαίνει κάτι πολύ σπάνιο.

Δείτε στο βίντεο τι έκανε αυτή η φάλαινα-καρχαρίας στη μέση του ωκεανού:

Credit: sharetap.it

Αφήστε το σχόλιο σας: