Οι γιατροί την αποκάλεσαν ιατρικό θαύμα. Όταν η κάμερα γύρισε στα δεξιά ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ - Fanpage

Οι γιατροί την αποκάλεσαν ιατρικό θαύμα. Όταν η κάμερα γύρισε στα δεξιά ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ

Η Martha Mason γεννήθηκε στις 31 Μαϊόυ του 1937, σε μία μικρή πόλη στην Βόρεια Καρολίνα.

Όταν ήταν 11 ετών, η Μάρθα ανακάλυψε ότι είχε πολιομυελίτιδα, μία επικύνδυνη και μολυσματική ασθένεια η οποία στέρησε την ζωή από τον αδερφό της. Έτσι για να μην αγχώσει και στεναχωρήσει τους γονείς της η Martha κράτησε κρυφή την αθένεια της.

Αλλά σύντομα η Martha τοποθετήτηθε σε έναν σιδερένιο “πνεύμονα”, ένα ιατρικό αναπνευστήρα με την μορφή σωλήνα ο οποίος ενεργοποιεί την αναπνοή όταν ένας άνθρωπος χάσει τον έλεγχο από τους μυς του ή η φυσιολογική αναπνοή καταστεί αδύνατη. Οι γιατροί της έδωσαν 1 χρόνο ζωής – και η πιθανότητα η Martha να αψηφήσει τους κανόνες ήταν αδύνατη.

Για τα επόμενα 60 χρόνια η Martha έζησε μέσα στον σιδερένιο αυτό σωλήνα. Όχι μόνο έζησε, αλλά και άκμασε. Η μητέρα και οι συνάδελφοι της την βοήθησαν να περάσει το γυμνάσιο όπου ήταν η πρώτη της τάξης. Αποφοίτησε από 2 πανεπιστήμια. Έγραφε για τις δύο τοπικές εφημερίδες, υπαγορεύοντας τις λέξεις στην αφοσιωμένη της μητέρα. Στα μέσα της δεκαετίας τους 90, η Martha χρησιμοποιήσε έναν υπλογιστή με αισθητήρα φωνής για να γράψει τα απομνημονεύματα της, που αφιέρωσε στην μητέρα της.

Νομίζατε ότι ο σιδερένιος πνεύμονας θα περιόριζε την Martha σε σημείο αυτοκαταστροφικό, αλλά έζησε παρόλα αυτά μία πλούσια, κοινωνική και ικανοποιητική ζωή περιτριγυρισμένη από φίλους και συγγενείς. Στην πραγματικότητα ο σιδερένος πνεύμονας της έδωσε μία αίσθηση ελευθερίας. Η μητέρα της διοργάνωνε πάρτυ, συγκεντρώσεις βιβλίου, και γενέθλια. Το 2003, η Martha έγραψε στο “Charlotte Observer: Είμαι χαρούμενη γι’αυτό που είμαι, και εδώ που είμαι. Σίγουρα δεν θα επέλεγα αυτή την ζωή. Αλλά από την στιγμή που μου δόθηκε, πιστεύω ότι αυτό ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να έχω.”

Το 2009 η Martha απεβίωση, στην ηλικία των 71. Έζησε μέσα στον σιδερένιο πνεύμονα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο ποτέ στην ιστορία!

Αφήστε το σχόλιο σας: