Κρατούμενος βοηθά αγόρι με το σύνδρομο Asperger - Fanpage

Κρατούμενος βοηθά αγόρι με το σύνδρομο Asperger

Όπως πολλά παιδιά με σύνδρομο Asperger, ο Zachary Tucker δυσκολευόταν να τα πάει καλά με παιδιά της ηλικίας του. Δεν ήθελε να τον ακουμπά κανείς και συχνά πάθαινε κρίσεις στο σχολείο.

Αφού έκαναν ό, τι μπορούσαν, οι γονείς του, Arthur και Susy Tucker, στράφηκαν σε μια απίθανη πηγή βοήθειας: έναν κρατούμενο.

Οι Tucker έστειλα το γιο τους σε μια φυλακή στο Κολοράντο όπου θα συνεργαζόταν με έναν δολοφόνο με το όνομα Chris Vogt. Το 1998 ο Vogt καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 48 χρόνων.

Μπορεί να ακουστεί παράξενο, αλλά ο Vogt είναι ένας από τους πολλούς κρατούμενους στη χώρα που χρησιμοποιεί το χρόνο του στη φυλακή για καλό σκοπό, όπως ο Charles Couch που εκτίει ισόβια ποινή.

Ο Vogt εργάζεται σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Colorado Cell Dogs. Το πρόγραμμα διδάσκει στους κρατούμενους πώς να εκπαιδεύουν σκυλιά από τοπικά κέντρα, για τους κωφούς και τυφλούς. Από μόνος του όμως ο Vogt διάβασε βιβλία για το πώς να εκπαιδεύσεις σκυλιά για αυτιστικά παιδιά όπως ο Zachary.

Ενώ ο Zachary παίζει με το σκύλο που εκπαίδευσε ο Vogt, όπως βλέπουμε παρακάτω, φαίνεται κ η εντυπωσιακή πρόοδος του παιδιού ειδικά στο 1:35.

«Αυτό που κάνω προσφέρει ανταπόδοση», λέει ο Vogt με δάκρια στα μάτια. «Όπως ο Zach έτσι και άλλα παιδιά, όταν έρχονται να δουλέψουν μαζί μου δεν βλέπουν το δολοφόνο μέσα μου πια.»

Δείτε το βίντεο και ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ όχι μόνο για να δείξετε τη δύναμη του σκύλου φροντίδας, αλλά και για να αναγνωρίσετε την προσπάθεια των κρατούμενων που αλλάζουν τη ζωή τους.

Αφήστε το σχόλιο σας: