Χίλια Μπράβο! Λουόμενοι σχηματίζουν ανθρώπινη αλυσίδα και σώζουν τουρίστες που παρασύρθηκαν από τεράστια κύματα - Fanpage

Χίλια Μπράβο! Λουόμενοι σχηματίζουν ανθρώπινη αλυσίδα και σώζουν τουρίστες που παρασύρθηκαν από τεράστια κύματα

Μια χαλαρωτική μέρα στην παραλία μετατράπηκε σε ηρωικό γεγονός για τους λουόμενους της Φλόριντα που ανέλαβαν δράση όταν είδε μια οικογένεια με 9 μέλη να παρασέρνεται από τα θαλάσσια ρεύματα. Ντόπιοι αλλά και παραθεριστές σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα από 80 άτομα για να τραβήξουν την οικογένεια από τον ωκεανό στην πόλη του Παναμά.

1

Η 34χρονη Roberta Ursrey βρισκόταν στην παραλία με τη μητέρα της όταν παρατήρησε ότι οι δύο γιοι της είχαν κολυμπήσει μακριά από την ακτή. Όταν η Ursrey άκουσε τον 8χρονο γιο της Stephen και τον 11χρονο Noah να φωνάζουν για βοήθεια, άρχισε να φωνάζει για βοήθεια.

2

Η Ursrey και άλλα μέλη της οικογένειας της αμέσως πήδηξαν στο νερό για να τους σώσουν. Σύντομα, η Ursrey, η 67χρονη μητέρα της Barbara και πολλά άλλα μέλη της οικογένειας άρχισαν να παρασέρνονται από τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα.

«Ειλικρινά νόμιζα ότι επρόκειτο να χασω την οικογένειά μου εκείνη την ημέρα,» θυμάται η Ursrey. «Πίστευα ότι θα πέθαινα και εγώ η ίδια.»

Όταν η λουόμενη Jessica Simmons είδε τι συνέβαινε, ενέργησε γρήγορα. Η Simmons άρπαξε μια σανίδα του σέρφινγκ και άρχισε να κωπηλατεί προς την οικογένεια, ενώ ο σύζυγός της και αρκετοί άλλοι άνδρες άρχισαν να σχηματίζουν μια ανθρώπινη αλυσίδα.

3

Η Simmons θυμάται να λέει: «Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα πνιγούν σήμερα. Δεν θα συμβεί. Θα πάμε για να τους βγάλουμε έξω.»

Η αλυσίδα μεγάλωσε καθώς περισσότεροι λουόμενοι ενώθηκαν στην αποστολή διάσωσης. Έφθασε σχεδόν τα 90 μέτρα στον ωκεανό.

Όταν η Simmons έφτασε την οικογένεια, η μητέρα της Ursrey είχε εξαντληθεί και τα μάτια της είχαν γυρίσει. Η Ursrey λιποθύμισε τη στιγμή που την διέσωσαν και η μητέρα της υπέστη καρδιακή προσβολή στο ασθενοφόρο. Η οικογένεια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αλλά όλοι επέζησαν, χάρη στην γρήγορη ηρωική δράση των λουόμενων.

4

«Είμαι τόσο ευγνώμων,» αναφέρει η Ursrey. «Αυτοί οι άνθρωποι είναι απεσταλμένοι του Θεού που βρίσκονταν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Χρωστά τη ζωή μου και τις ζωές της οικογένειάς μου σε αυτούς. Χωρίς αυτούς, δε θα ήμασταν εδώ σήμερα.»

Credit: Davidwolfe

Αφήστε το σχόλιο σας: