Τρόμος στον αέρα! Αεροπλάνο περνά ξυστά πάνω από οδηγούς αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια προσγείωσης. - Fanpage

Τρόμος στον αέρα! Αεροπλάνο περνά ξυστά πάνω από οδηγούς αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια προσγείωσης.

Ένα γεμάτο με επιβάτες διατλαντικό τζετ πέρασε ξυστά για λίγα μόλις μέτρα δίπλα από τρομοκρατημένους οδηγούς που βρίσκονταν σε περίφραξη δίπλα στο αεροδρόμιο, κατά τη διάρκεια μιας προσγείωσης στην Κόστα Ρίκα.

Το Airbus 340 έφτασε τόσο κοντά στον αυτοκινητόδρομο κατά την προσγείωση, που αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι μπορούσαν να δουν τις βίδες στο υπογάστριο του αεροσκάφους, ενώ τα κοντινά σπίτια τραντάχτηκαν από τη δύναμη.

38

Έπρεπε να αλλάξει την αρχική πορεία προσγείωσης του, λόγω των ισχυρών ανέμων, καθώς πετούσε προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Juan Santamaria της Κόστα Ρίκα την Κυριακή.

39

Οι σοκαρισμένοι επιβάτες του αεροσκάφους, καθώς και οι θεατές στο έδαφος κατέγραψαν το αξιοσημείωτο συμβάν και έπειτα δημοσίευσαν το βίντεο στο διαδίκτυο.

Το αεροσκάφος της Iberia – η πτήση IB6313 – έφτανε από την ισπανική πρωτεύουσα της Μαδρίτης.

40

Ο Francisco Portillo, ο οποίος διαθέτει ένα εστιατόριο κοντά στο αεροδρόμιο, δήλωσε: “Ήταν πολύ ασυνήθιστο. Το εστιατόριο ήταν γεμάτο.”
“Οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να βλέπουν τα αεροπλάνα να προσγειώνονται από το σημείο που βρισκόμαστε και ήταν πολύ έκπληκτοι με το πόσο χαμηλά ήταν.”

Παρά το εντυπωσιακό βίντεο, οι αρχές του αερολιμένα και το ισπανικό αεροσκάφος επέμειναν ότι ήταν μια ελεγχόμενη προσγείωση και δεν υπήρχε τίποτα ασυνήθιστο.

41

Ο Rolando Ρίτσμοντ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Κόστα Ρίκα, δήλωσε στο Tico Times: “Δεν υπάρχει συγκεκριμένο υψόμετρο που οι πιλότοι πρέπει να πετάξουν σε εκείνο το τμήμα του τείχους ασφαλείας.”

«Δεν υπάρχει, γιατί η μόνη προϋπόθεση που έχουν οι πιλότοι είναι να βεβαιωθούν ότι είναι σε θέση να προσγειώσουν το αεροπλάνο στα όρια του αεροδρομίου και να ενεργοποιήσουν τα ελαστικά τους έγκαιρα.

42

“Σίγουρα θα μπορούσε να ήταν λίγο ψηλότερα, αλλά το υψόμετρο και η γωνία του αεροπλάνου ήταν μια χαρά.”

Ο πιλότος επιχείρησε αρχικά να προσγειωθεί σε ένα άλλο διάδρομο για αεροπλάνα που έρχονται από τα ανατολικά πριν αλλάξει σε ένα διάδρομο που χρησιμοποιείται συνήθως από πτήσεις που προέρχονται από τα δυτικά.

43

Παρά το γεγονός ότι έχει ένα καλό ιστορικό ασφαλείας, το Διεθνές Αεροδρόμιο Juan Santamaria είναι γνωστό ως ένα προκλητικό μέρος για προσγείωση.
Στις 3 Σεπτεμβρίου 2007, ένα Sabreliner 70 ξέφυγε από την δεξιά πλευρά του διαδρόμου και έπεσε στο γρασίδι.

Το σύστημα προσγείωσης κατέρρευσε καθώς το αεροπλάνο ξέφυγε και γύρισε 180 μοίρες.

Αφήστε το σχόλιο σας: