Δεν Αντέχω Άλλο! Η Τσιγκουνιά του Κινδυνεύει να Καταστρέψει τον Γάμο μας - Fanpage

Δεν Αντέχω Άλλο! Η Τσιγκουνιά του Κινδυνεύει να Καταστρέψει τον Γάμο μας

Αγαπητοί καλησπέρα. Με λένε Μαριάννα και είπα να σας πω το πόνο μου! Όταν πρωτογνωριστήκαμε με τον άντρα μου, έβλεπα δείγματα «σφιχτοχέρη» αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα καταλήξει να αγγίζει το άκρον άωτο της τσιγκουνιάς!Βλέπετε στην αρχή όλα είναι όμορφα και γλυκά και ο έρωτας είναι αυτός που μερικές φορές σε τυφλώνει και δεν βλέπεις τα αυτονόητα. Ας το πάρω όμως από την αρχή….. όταν ξεκινήσαμε να βγαίνουμε πληρώναμε πάντα μισά-μισά.Θεωρούσα ότι είμαστε στην αρχή της σχέσης και από την στιγμή που εγώ ως ανεξάρτητη οικονομικά γυναίκα, δεν έπρεπε να καταδέχομαι να πληρώνει ο άλλος για μένα.

Τα δώρα του ήταν πάντα συμβολικά…. θα μου πείτε αν δεν είχε τι να έκανε ο άνθρωπος; Η οικονομική του επιφάνεια όμως ήταν ζηλευτή από πολλούς. Πηγαίναμε για φαγητό, έπρεπε να πάρουμε ακριβώς τι θα τρώγαμε, ποτέ ένα πιάτο παραπάνω για να το δοκιμάσουμε. Σουβλάκια , σάντουιτς , τοστ όταν πηγαίναμε διακοπές ήταν το κύριο μενού μας και φυσικά ούτε λόγος για ένα ξενοδοχείο πολυτελείας.» Ένα απλό δωμάτιο να κοιμόμαστε μωρέ αφού όλη μέρα θα κάνουμε βόλτες» ήταν η ατάκα του στις διακοπές μας.

Και ήρθε η στιγμή για τις ετοιμασίες του γάμου….. μ’ έπρηξε!!! Και να το νυφικό είναι ακριβό να δούμε και κάποιο άλλο. Με ξεποδάριασε να βρούμε παπούτσια πιο οικονομικά….. και τι τα θέλουμε τα προσκλητήρια και τις μπομπονιέρες αφού θα πεταχτούν…. και πάει λέγοντας! Περιττό να σας πω ότι είχα σφαχτεί με τις ετοιμασίες αλλά σκεφτόμουν ότι είναι καλός, μ’ αγαπάει, η δουλειά του είναι αποδοτική και αυτός την αγαπάει , οπότε την έβαλα την ριμάδα την κουλούρα και μου βγήκε ξινή στην συνέχεια!

Ήρθε το πρώτο μας παιδί….. για ιδιωτικό μαιευτήριο ούτε λόγος! Και άντε υπάρχουν καλά δημόσια, αλλά να θέλει να τα πάρουμε όλα από την αδερφή του ακόμη και το πρώτο φορμάκι που θα έβγαζα το μωρό, αυτό με απογείωσε! Κόντεψα να γεννήσω πριν την ώρα μου από τα νεύρα μου! Στο δεύτερο παιδί δεν το συζητάω είχαμε από το πρώτο…οπότε μούγγα και εκεί εγώ. Και μετά άρχισαν οι δραστηριότητες των παιδιών……. άλλη γκρίνια! Και για να μην τα πολυλογώ γκρίνια με τα ρούχα (πάντα πολλά έχουμε) γκρίνια με τις εξόδους, γκρίνια με το super market(αυτά τα εκπτωτικά κουπόνια τα έχει απαραίτητα και ότι δεν είναι εκπτωτικό δεν το αγοράζει!) γκρίνια άμα έρθουν φίλοι στο σπίτι μη τυχόν και φάνε γκρίνια ακόμη και με τον παιδίατρο!

Έχει γεμίσει την κατάψυξη με ταπεράκια με αποφάγια και επειδή του έχω ξεκαθαρίσει ότι στα παιδιά δεν δίνω για κανέναν λόγο κατεψυγμένες φακές ενός μήνα κάθεται και τα τρώει μόνος του και μερικές φορές έχει την απαίτηση να τα ξεπαγώνω όταν έρχονται φίλοι για μεζεδάκια. Φακελάκια με λεφτά και μέσα χαρτάκια τι έχει ξοδέψει και δεν τολμάω να πάρω ένα 5 ευρώ! Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια και τσιγκουνιά που μου έχει κλονίσει το νευρικό σύστημα!

Έρχονται φορές που τα νεύρα μου γίνονται ντροπή και θέλω να ανοίξω μια τρύπα να βάλω το κεφάλι μου μέσα σαν τη στρουθοκάμηλο! Θέλω να τον κράζω παντού μπας και συνέλθει αλλά έλα που ντρέπομαι να το κάνω και προσπαθώ να το δικαιολογώ λες και οι φίλοι μας είναι χαζοί και δεν καταλαβαίνουν. Νιώθω ότι ζω με τον Σκρουτζ! Πραγματικά δεν ξέρω πως να το χειριστώ. Έχω σκεφτεί πολλές φορές να χωρίσω όμως η σκέψη από την πράξη απέχει πολύ γιατί πλέον δεν δουλεύω και είμαι σίγουρη ότι από την τσιγκουνιά του θα βρει τρόπο να μην παίρνουμε ούτε διατροφή.

Καθώς έγραφα για να σας στείλω την ταλαιπωρία μου ήμουν ένα τσακ να υπογράψω το άρθρο επώνυμα και να τον κράξει το πανελλήνιο. Αλλά τελικά πίσω από την ανωνυμία μας βγάζουμε όλα αυτά που μας ταλαιπωρούν»

Μαριάννα

Απαντάει η Σύμβουλος Σχέσεων κυρία Βίκυ Κάουλα

Αγαπητή φίλη,

Διαβάζοντας το γράμμα σου από τη μια καταλαβαίνω ότι υποφέρεις με την κατάσταση αυτή, από την άλλη το παρουσιάζεις με τρόπο σαν να διακωμωδείς την κατάσταση, ίσως για να μπορείς να την υπομένεις. Δεν μπορώ να μη σκεφτώ ότι παρόλο που είχες όλα τα σημάδια και δείγματα από την αρχή, μέχρι τώρα δεν έχεις κάνει κάτι και συνεχίζεις να ανέχεσαι την κατάσταση, αλλά είμαι σίγουρη ότι το έχεις σκεφτεί και η ίδια πολλές φορές.

Δεν μπόρεσα να καταλάβω από τα γραφόμενά σου εάν έχετε επικοινωνία σχετικά με τα υπόλοιπα θέματα με τον άντρα σου και πώς είναι η σχέση σας ως ζευγάρι ξέχωρα από το το θέμα αυτό. Όπως και να έχουν τα πράγματα σίγουρα θα είναι χρήσιμο να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου. Να του εκθέσεις πώς βλέπεις εσύ τα πράγματα, να του εξηγήσεις ότι δεν συμφωνείς με τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων και ότι αυτό είναι κάτι που μετράει πολύ για σένα όσον αφορά τη σχέση σας. Ένας άνθρωπος που είναι τσιγκούνης είναι δύσκολο να γίνει ανοιχτοχέρης και χουβαρντάς, αλλά εάν τον ενδιαφέρει να κρατήσει την οικογένειά του, θα κάνει κάποια βήματα. Το να τον εκθέσεις δημόσια θεωρώ ότι δεν θα είναι αποτελεσματικό γιατί ο ίδιος πιστεύει ότι καλώς λειτουργεί έτσι. Ίσως μόνο εάν συνειδητοποιήσει πόσο σας κάνει και υποφέρετε κι εσείς και τα παιδιά να βελτιωθεί λίγο.

Αφού εκθέσεις την κατάσταση, όπως τη σκέφτεσαι και τη βιώνεις, σκέψου εάν θέλεις να του ζητήσεις να αλλάξει δραστικά ο τρόπος διαχείρισης των οικονομικών και να αναλάβεις εσύ αυτό το ρόλο. Εάν ναι προτείνέ του να καταγράψετε όλα τα πάγια έξοδά σας ως οικογένεια, ρώτησέ τον τι ποσό πιστεύει ότι θα πρέπει να αποταμιεύεται, καταλήξτε στο ποσό της αποταμίευσης και το σύνολο αυτών των δύο ποσών να αφαιρείται κάθε μήνα από το οικογενειακό εισόδημα και να διαχειρίζεσαι το υπόλοιπο εσύ. Θα του τονίσεις ότι δεν θα είσαι σπάταλη, αλλά ότι θα καλύπτεις τις ανάγκες σας, χωρίς περιττά έξοδα και ότι εάν κρίνεις ότι θα πρέπει να καλυφθεί και κάτι ίσως κάπως υπερβολικό , θα το συζητάς μαζί του.

Να είσαι ξεκάθαρη και σταθερή στο αίτημά σου αυτό και εάν δεν συμφωνήσει με τίποτα ζητήσέ του να προτείνει κάτι εναλλακτικά, κάτι στο οποίο θα μπορείτε να συμφωνήσετε και οι δύο, όπως το να έχετε από κοινού τη διαχείριση.

Εύχομαι να βελτιωθεί η κατάσταση που βιώνεις.

Να είσαι καλά.

Βίκυ Κάουλα
Life & Business Coach
Σύμβουλος Διαπροσωπικών Σχέσεων
Προσωπικής Ανάπτυξης & Ενδυνάμωσης
Εκπαιδεύτρια Διαζυγίου
Κινητό: 6936-820600
Email: Vicky.Kaoula@gmail.com

Αφήστε το σχόλιο σας: