Μηλιά Χανίων: Τι συμβαίνει εκεί που δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στην Ελλάδα - Fanpage

Μηλιά Χανίων: Τι συμβαίνει εκεί που δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στην Ελλάδα

 

Μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα Χανιά, σε μια πλαγιά του Κισσάμου, βρίσκεται ένα μικρό παραμυθένιο χωριουδάκι βγαλμένο από άλλη εποχή.

Σε αυτό το χωριουδάκι δεν υπάρχουν αυτοκίνητα αλλά ούτε και ηλεκτρικό ρεύμα. Το βράδυ το μόνο που μπορείς να ακούσεις είναι τους ήχους από τα πουλιά και τα γάργαρα νερά που κυλούν στις πηγές και στα ρυάκια

Αυτό το μαγικό χωριουδάκι είναι η Μηλιά Χανίων.

.td_uid_1_5ce4c95df25a0_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_1_5ce4c95df25a0_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Πρόκειται για ένα πρόσφατα κτισμένο χωριό, αλλά με τρόπο τελείως παραδοσιακό και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και την αισθητική του τοπίου.

Μια ομάδα ανθρώπων μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες αναστήλωσε το μεσαιωνικό οικισμό, χτίζοντας στα ερείπια των παλιών αγροτόσπιτων 13 νέα σπίτια με ντόπια πέτρα και ξύλο, παλιά έπιπλα και ανέσεις βασικές, φύτεψαν χιλιάδες δέντρα, καλλιέργησαν συστηματικά τη γη.

Τα σπιτάκια είναι βγαλμένα από άλλη εποχή τόσο ως αισθητική όσο και ως λειτουργικότητα.

Αυτό είναι στάση ζωής. Γιατί οι ήχοι της φύσης είναι η καλύτερη μουσική, τα αστέρια τα πιο όμορφα νυχτερινά φωτάκια και η απλότητα το ζητούμενο.

Τα σπίτια θερμαίνονται με ξυλόσομπες, έχουν ζεστό νερό από καζάνια με ξύλα και φωτίζονται από λάμπες που λειτουργούν με φωτοβολταϊκά ή μπαταρίες.

Οι κάτοικοί τους τρέφονται με ό,τι παράγουν, δηλαδή με βιολογικά προϊόντα που καλλιεργούν οι ίδιοι, νερό κατευθείαν από την πηγή και κρασί που επίσης φτιάχνουν μόνοι τους.

Όλοι όσοι φτάνουν στο χωριό, ανεξάρτητα με το αν γνωρίζονται ή όχι καταλήγουν να γίνονται… φίλοι.

Κάθε σπιτάκι μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 4 άτομα, ενώ το Lonely Planet, το περιλαμβάνει στα λιγότερο γνωστά αλλά μαγικά μέρη της Ευρώπης που αξίζει να επισκεφτεί κανείς.

.

Πηγή

Αφήστε το σχόλιο σας: