Το αφεντικό του τον έδιωξε απ'τη δουλειά γιατί φορούσε βερμούδα. Δείτε ΠΩΣ το εκδικήθηκε και θα μείνετε άφωνοι! - Fanpage

Το αφεντικό του τον έδιωξε απ’τη δουλειά γιατί φορούσε βερμούδα. Δείτε ΠΩΣ το εκδικήθηκε και θα μείνετε άφωνοι!

O ενδυματολογικός κώδικας γραφείου είναι ένα επίκαιρο ζήτημα, ειδικά όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και όλοι αναγκάζονται να φοράνε λιγότερα ρούχα. Ένας υπάλληλος σε τηλεφωνικό κέντρο στο Buckinghamshire της Αγγλίας, ο Joey Barge πρόσφατα ήρθε αντιμέτωπος με τον ενδυματολογικό κώδικα της εταιρείας και τον έστειλαν σπίτι, επειδή φορούσε ένα κοντό σορτσάκι σε μια πολλή ζεστή μέρα. Σε επαναστατικό πνεύμα, άκουσε μια συμβουλή από έναν χρήστη του Twitter και επέστρεψε στη δουλειά, φορώντας ένα φόρεμα.

Στον 20χρονο όμως επετράπη να παραμείνει στο χώρο εργασίας, καθώς υπάρχουν αυστηροί νόμοι στο Ηνωμένο Βασίλειο που απαγορεύουν στις εταιρείες να κάνουν διακρίσεις στους υπαλλήλους με βάση την σεξουαλικότητα ή την ταυτότητα του φύλου τους. Ο εργοδότης του πιθανόν να φοβήθηκε μια ομαδική αντίδραση για συμπαράσταση στον Joey, και έβγαλε μια ανακοίνωση ότι ο ενδυματολογικός κώδικας έχει τροποποιηθεί προσωρινά, μια νίκη για τον Joey.

Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Joey και πείτε μας τα σχόλιά σας.

Οι θερμοκρασίες στην Αγγλία αυτόν τον καιρό ξεπερνούν τους 30°C και οι εργαζόμενοι νιώθουν την ανάγκη να φορέσουν λιγότερα ρούχα για να δροσιστούν.

«Αν οι γυναίκες μπορούν να φορέσουν φούστες/φορέματα στη δουλειά, μπορώ να φορέσω σορτσάκια;

1

Ο 20χρονος Joey Barge, υπάλληλος σε τηλεφωνικό κέντρο, αποφάσισε να δοκιμάσει τον ενδυματολογικό κώδικα της εταιρείας του για να νιώσει λίγη δροσιά στον καύσωνα.

2

«Απάντηση: όχι. Μόλις με έστειλαν σπίτι από τη δουλειά.»

3

Όταν δε τα κατάφερε, ένας χρήστης του Twitter του πρότεινε έναν έξυπνο τρόπο να ανταποδώσει…

«Αυτό είναι άδικο. Φόρα μια φούστα.»

4

…Και ο Joey το έκανε!

5

«Τα λέμε σύντομα Twitter. Θα με στείλουν σπίτι σύντομα.»

6

Ωστόσο, του επέτρεψαν να παραμείνει στη δουλειά, χάρη στους νόμους που προστατεύουν από τις διακρίσεις στο χώρο εργασίας.

7

8

Ο εργοδότης του, πιθανόν σοκαρισμένος, πήρε κάποια μέτρα για να προσαρμόσει τον ενδυματολογικό κώδικα εργασίας μετά την αντίδραση του Joey.

«Μερική νίκη;»

9

«Εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, συμφωνήθηκε οι κύριοι του γραφείου να φοράνε σορτάκια με μήκος 3/4. Πρέπει να είναι μόνο μαύρου, μπλε ή μπεζ χρώματος και όχι έντονα χρώματα.

Παρακαλώ ενημερώστε με αν έχετε ερωτήσεις σε αυτό το ζήτημα ή άλλες απαιτήσεις για τον ενδυματολογικό κώδικα.»

10

«Κάθομαι στο γραφείο, φορώντας φόρεμα,» έγραψε στο Twitter, υπερασπιζόμενος το νέο του στυλ.

11

Οι αντιδράσεις του Διαδικτύου ήταν ποικίλες, με μερικούς να επαινούν τα «ωραία του πόδια»…

«Μπράβο του! Έκανε μια δήλωση χωρίς καυγάδες, φωνές, καίγοντας/σπάζοντας πράγματα. Μπορεί να γίνει! Χρειάζεται μόνο μυαλό. Και ωραία πόδια!»

12

…Ενώ άλλοι δεν συμφώνησαν με την «παιδιάστικη συμπεριφορά του», ούτε με το φόρεμα…

«Δυστυχώς, όλοι πρέπει να ακολουθούμε τους ενδυματολογικούς κώδικες εργασίας. Αν θέλει να ρισκάρει τη δουλειά του, μαγκιά του. Όσοι έχουν ευθύνες, απλά το ακολουθούν. Θέλω τα παιδιά μου να έχουν μια στέγη πάνω από τα κεφάλια τους.»

13

Credit: BoredPanda

Αφήστε το σχόλιο σας: