Έχεις Νιώσει ποτέ Πως Πέφτεις όταν Ξαπλώνεις να Κοιμηθείς; Ιδού η Εξήγηση! - Fanpage

Έχεις Νιώσει ποτέ Πως Πέφτεις όταν Ξαπλώνεις να Κοιμηθείς; Ιδού η Εξήγηση!

Όλοι έχουμε νιώσει αυτή την περίεργη αίσθηση την ώρα που κοιμόμαστε ότι πέφτουμε και τελικά τιναζόμαστε και ξυπνάμε. Τι είναι όμως αυτό και γιατί συμβαίνει;

upnos1

Σύμφωνα με το medicalnews.gr, στη μεταβατική κατάσταση μεταξύ εγρήγορσης και ύπνου, συμβαίνουν πολλά παράξενα πράγματα. Πολλοί ζουν μια πτώση στο όνειρό τους η οποία τελειώνει με ένα χαρακτηριστικό τίναγμα λίγο πριν φτάσουν στο έδαφος. Άλλοι ισχυρίζονται πως βιώνουν εξωσωματικές εμπειρίες οι οποίες λήγουν πάλι με αυτό το τίναγμα.

Σε κάθε περίπτωση αυτός ο σπασμός έχει απασχολήσει πολλούς. Όμως στην πραγματικότητα δεν έχει κάποια σχέση με αυτά που βλέπουμε στον ύπνο μας.

Πρόκειται για έναν τύπο ακούσιου μυοκλονικού σπασμού που φέρει πολλές ονομασίες: έναρξη ύπνου, υπνικός σπασμός, υπναγωγικός σπασμός είναι μερικές από αυτές.

upknos2

Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι μύες σου συσσωρεύουν όλη την ένταση της ημέρας, η οποία και εν τέλει απελευθερώνεται όταν πέσεις για ύπνο. Έτσι λοιπόν, οι μύες σου όσο εσύ κοιμάσαι συσπώνται και ξεσπούν την ένταση της ημέρας, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλός σου να το εκλαμβάνει ως πέσιμο. Γι΄αυτό σου δημιουργείται η αίσθηση ότι πέφτεις από κάπου, τρομάζεις και πετάγεσαι στον ύπνο σου.

Αφήστε το σχόλιο σας: