Έχετε Αναρωτηθεί ποτέ γιατί η Αναβολή στο Ξυπνητήρι του iPhone διαρκεί ακριβώς 9 Λεπτά; Δεν πάει το Μυαλό σας! - Fanpage

Έχετε Αναρωτηθεί ποτέ γιατί η Αναβολή στο Ξυπνητήρι του iPhone διαρκεί ακριβώς 9 Λεπτά; Δεν πάει το Μυαλό σας!

Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να πρέπει να ξυπνήσεις ενώ είσαι κουρασμένος. Τα ξυπνητήρια είναι μία πολύ χρήσιμη εφεύρεση αφού πολύ δυσκολεύονται να ξυπνήσουν, αλλά και πάλι ένα απλό ξυπνητήρι δεν είναι αρκετό. Γι’αυτό και επινοήθηκε και το κουμπί ‘snooze’ και άλλαξε τα δεδομένα.

Πατώντας αυτό το κουμπί, το ξυπνητήρι μένει ανενεργό για μερικά λεπτά και μετά αρχίζει να χτυπάει ξανά. Για κάποιους σας και εμάς, το κουμπί αυτό είναι ο μόνος λόγος που σηκωνόμαστε κάθε πρωί.

Μετά από λίγο, βαριέσαι να ακούς συνέχεια τον ίδιο ήχο και τελικά σηκώνεσαι να το κλείσεις… Μέχρι την επόμενη μέρα. Εάν χρησιμοποιείτε το iPhone σαν ξυπνητήρι, θα ξέρετε πως η αναβολή είναι ρυθμισμένη στα 9 λεπτά. Γιατί όχι 10 όμως; Καλή ερώτηση!

3

Στην πραγματικότητα, αυτό ισχύει από τότε που το snooze είχε εφαρμοστεί στα πρώτα ξυπνητήρια.

4

Επειδή τα ξυπνητήρια ήταν μηχανικά, υπήρχαν συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Οι επιλογές ήταν 9 λεπτά ή κάτι περισσότερο από 10.

5

Αφού οτιδήποτε πάνω από 10 θεωρείται πολύ, το 9 ήταν η μόνη δυνατή επιλογή.

6

Αλλά γιατί το iPhone, ενώ μπορέι να βάλει όποιο χρονικό διάστημα θέλει, το έχει ρυθμίσει στα 9 λεπτά;

7

Η απάντηση είναι αρκετά απλή. Πλέον το χρονικό διάστημα αυτό έχει ρυθμιστεί στα 9 λεπτά σαν φόρο τιμής προς τα παραδοσιακά ξυπνητήρια. Εννοείται βέβαια πως όποιος θέλει μπορεί να αλλάξει τη ρύθμιση!

8

Βέβαια, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, δεν είναι και τόσο καλό να πατάτε συνέχεια το κουμπί αυτό.

Credit: diply.com

Αφήστε το σχόλιο σας: