Έχετε κάποιον Φίλο ή Φίλη που αργεί ΠΑΝΤΑ στα Ραντεβού του ή τα Ακυρώνει τελείως; Δείτε από ΤΙ πάσχει! - Fanpage

Έχετε κάποιον Φίλο ή Φίλη που αργεί ΠΑΝΤΑ στα Ραντεβού του ή τα Ακυρώνει τελείως; Δείτε από ΤΙ πάσχει!

Όλοι έχουμε ένα φίλο που πάντοτε ακυρώνει τα ραντεβού μας. Ενώ αρχικά δέχεται να βγούμε και φαίνεται να τον ενθουσιάζει η ιδέα μιας εξόδου, την τελευταία στιγμή βρίσκει δικαιολογίες και το ακυρώνει. Είτε γιατί τα παιδιά είναι άρρωστα, είτε γιατί έχει δουλεία, είτε για οικογενειακές υποθέσεις…

Τέτοιου είδους άνθρωποι, δεν το κάνουν επίτηδες. Δεν είναι ότι δεν μας θεωρούν φίλους τους ή το κάνουν για να μας εκνευρίσουν. Στην πραγματικότητα, φοβούνται τις κοινωνικές καταστάσεις.

Δεν είναι ότι δεν θέλουν να πάνε σε όμορφα μέρη, να απολαύσουν ένα ποτό με τους συναδέλφους, ή να πάνε για δείπνο με φίλους ή σε συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Θέλουν πολύ να πάνε, για αυτό και αποδέχονται την πρόσκληση. Κάτι όμως, τους εμποδίζει…

1

Όσο περνά ο καιρός και η μέρα της εκδήλωσης πλησιάζει, το άγχος τους αντικαθιστά τον ενθουσιασμό τους και κατακλύζονται από φόβο.

Το άγχος τους μεταφέρει αρνητικές σκέψεις και ξαφνικά το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται είναι το πόσο ανυπομονούν να δουν όλους του άλλους να διασκεδάζουν με την παρέα τους.

Το άγχος, επικρατεί της λογικής. Σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό τους, όπως: «Με κάλεσαν μόνο και μόνο από ευγένεια», «Υπάρχει όντως κάποιος που με θέλει πραγματικά στην παρέα;», «Πως θα είναι η εμφάνισή μου και πως θα φαίνομαι στις φωτογραφίες;» και άλλες παρόμοιες σκέψεις.

2

Επειδή είναι η ευκολότερη λύση για αυτούς, ακυρώνουν το ραντεβού τους. στη συνέχεια όμως, νιώθουν ενοχές που άφησαν τους φίλους τους και ανησυχούν ότι οι άλλοι θα τους περάσουν για βαρετούς και αγενείς. Και αυτό γιατί οι φίλοι τους έχουν στο μυαλό τους μόνο τι δικαιολογία που τους εξέφρασαν και όχι ότι το άγχος τους δεν τους επέτρεψε να πάνε.

Φυσικά, οι φίλοι σπάνια γνωρίζουν την πραγματική αιτία. Το άγχος πάντως, δεν είναι κάτι που βρίσκεται πάντα εκεί, αλλά μπορεί να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή.

3

Η ακύρωση, είναι ο πιο εύκολος και ανακουφιστικός τρόπος για αυτά τα άτομα τη δεδομένη στιγμή. Στη πραγματικότητα όμως αυτό δεν ισχύει, διότι η ανακούφιση είναι προσωρινή. Το άγχος διογκώνεται μέσα τους και κάθε φορά που έρχονται αντιμέτωποι με παρόμοια κατάσταση, αισθάνονται χειρότερα. Ο μόνος τρόπος για να ανακουφιστούν για πάντα από αυτό το άγχος, είναι σιγά-σιγά και ερχόμενοι αντιμέτωποι με αυτό.

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που οι φίλοι μπορούν να κάνουν, για να υποστηρίξουν αυτά τα άτομα.

4

Η υπομονή, είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Δεν πρέπει να τους ασκούν πιέσεις και να τους κατακρίνουν. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να σταματήσουν να καλούν για έξοδο τα συγκεκριμένα άτομα, διότι αυτό θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Καλό θα ήταν να τα στηρίξουν και να τα βοηθήσουν ώστε σιγά-σιγά να αποδέχονται τις εξόδους.

Είναι ενοχλητικό και εκνευριστικό όταν ένας φίλος ακυρώνει συχνά ένα ραντεβού την τελευταία στιγμή. Αλλά δεν το κάνει επίτηδες, είναι λόγω του κοινωνικού άγχους που νιώθει και τον εμποδίζει να ενταχθεί. Μην εγγυάστε ότι αισθάνεστε χειρότερα από εκείνον!

Credit: Metro

Αφήστε το σχόλιο σας: