5 Αποτελεσματικοί Τρόποι για να απαλλαγείτε από το Άγχος και να ΜΗΝ σας πιάνει Πανικός. Ο 3ος κάνει Θαύματα! - Fanpage

5 Αποτελεσματικοί Τρόποι για να απαλλαγείτε από το Άγχος και να ΜΗΝ σας πιάνει Πανικός. Ο 3ος κάνει Θαύματα!

To άγχος έχει γίνει η νούμερο ένα ψυχική ασθένεια στον κόσμο. Οι γενικευμένες αγχώδης διαταραχές επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη και οι αριθμοί αυτοί αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό. Αλλά υπάρχουν και καλά νέα – υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να διαχειριστούμε το άγχος μας.

Έτσι, σκεφτήκαμε να σας δώσουμε 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το άγχος και το στρες. Αυτές οι συμβουλές είναι πολύ καλές και για όποιον θέλει απλά να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του.

Το άγχος είναι ο φόβος του μέλλοντος. Οι άνθρωποι ανέπτυξαν την ικανότητα να περιμένουν μελλοντικά γεγονότα και αυτό το εξελικτικό εργαλείο μας έχει δώσει πλεονεκτήματα σε σύγκριση με άλλα είδη και μας επιτρέπει να λύνουμε προβλήματα πριν ακόμα εμφανιστούν.

Ωστόσο, αυτή η ικανότητα μπορεί να λειτουργήσει και εις βάρος μας. Νιώθουμε άγχος όταν το μυαλό μας είναι συνεχώς συγκεντρωμένο στο μέλλον. Συνήθως παθαίνουμε κρίσεις άγχους το βράδυ πριν τον ύπνο καθώς εκείνη είναι η ώρα που όλες οι σκέψεις που έχουμε θάψει έρχονται στο προσκήνιο.

1. Καταπολεμήστε αγχώδεις σκέψεις.

Το άγχος τρέφεται από τον εαυτό του. Εάν αφήνετε τις αρνητικές σκέψεις να μεγαλώσουν, θα τρελαθείτε στο τέλος. Αρχικά θα πρέπει να μάθετε τις σταματάτε. Αυτό σημαίνει να τις αναγνωρίζετε όταν συμβούν. Αν δείτε τον εαυτό σας να αγχώνεται, αναρωτηθείτε: ‘Πρόκειται αλήθεια να συμβεί κάτι τέτοιο;

Σταματήστε να σκέφτεστε το παρελθόν και το μέλλον και προσπαθήστε να σκεφτείτε της ζωή σας χωρίς έγνοιες. Αν αυτό δεν δουλέψει, φτιάξτε μια λίστα. Γράψτε κάτω ότι σας απασχολεί και το τι κάνετε γι’αυτό. Αυτή η άσκηση θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε πιο ήρεμα τα προβλήματά σας και να βρείτε την πραγματική τους έκταση. Μπορείτε επίσης να γράψετε τους στόχους σας και το πώς θα προσπαθήσετε να τους πετύχετε.

33

2. Κάντε διαλογισμό και συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας.

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη συμβουλή και είναι από τις πιο αποτελεσματικές. Αυτό θα μειώσει τα επίπεδα του άγχους σας και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής σας. Εάν παθαίνετε συχνά τέτοιες κρίσεις και ο διαλογισμός δεν βοηθάει, δοκιμάστε τεχνικές αναπνοών.  Το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί.

34

3. Απελευθερώστε ορμόνες στον εγκέφαλο που φέρνουν ευφορία.

Όταν γυμνάζεστε, το σώμα απελευθερώνει ενδορφίνες και σεροτονίνη, δύο ένζυμα που το σώμα συσχετίζει με το αίσθημα της ευχαρίστησης. Επίσης ξυπνάνε το σώμα και βοηθούν στην απελευθέρωση της έντασης από τους μυς.

35

4. Δοκιμάστε φυσικές θεραπείες.

Τα βότανα και κυρίως τα τσάι όπως βαλεριάνα, λεβάντα και χαμομήλι θα σας βοηθήσουν με τις κρίσεις άγχους και θα καταπολεμήσουν την αϋπνία.

36

5. Αποφύγετε την καφεΐνη

Η καφεΐνη έχει αποδειχτεί πως αυξάνει τα επίπεδα άγχους και προκαλεί κρίσεις πανικού σε ανθρώπους που είναι επιρρεπείς. Μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα, ταχυπαλμίες και ταραχή. Επίσης, θα σας κρατήσει ξύπνιους, οδηγώντας σε ακόμα περισσότερο άγχος.

37

Εσείς παθαίνετε συχνά κρίσεις άγχους;

Credit: brightside.me

Αφήστε το σχόλιο σας: