ΑΥΤΑ είναι τα 15 ΠΙΟ έξυπνα ζώα στον Πλανήτη! Δεν φαντάζεστε ΠΟΙΟ είναι στο Νο.1! - Fanpage

ΑΥΤΑ είναι τα 15 ΠΙΟ έξυπνα ζώα στον Πλανήτη! Δεν φαντάζεστε ΠΟΙΟ είναι στο Νο.1!

15. Ρακούν

117

Τα ρακούν έχουν πάρει το ψευδώνυμο του ‘κακοποιού’ και όχι άδικα. Είναι πολύ πονηρά και μπορούν να πετύχουν σχεδόν τα πάντα αν το πάρουν απόφαση. Έχουν πολύπλοκες κοινωνικές ιεραρχίες και είναι πολύ χαριτωμένα.

14. Σκίουροι

116

Οι σκίουροι έχουν πολύ γρήγορες αντιδράσεις. Μπορούν να κάνουν και ακροβατικά όταν πρόκειται για την εύρεση τροφής. Μαθαίνουν από μικρά να κλέβουν τις προμήθειες που έχουν φυλάξει οι άλλοι σκίουροι.

13. Αφρικανικοί γκρι παπαγάλοι

115

Είναι πολύ καλοί στην μίμηση ήχων και μπορούν να μάθουν την λύση από πολύπλοκα παζλ. Μπορούν ακόμα να καταλάβουν τι λένε και να συζητήσουν.

12. Χταπόδια

114

Είναι το πιο έξυπνο ασπόνδυλο στον κόσμο. Λατρεύει να λύνει προβλήματα και βαριέται πολύ εύκολα. Έχει και βραχυπρόθεσμη αλλά και μακροπρόθεσμη μνήμη.

11. Ποντίκια

113

Παρά το τι πιστεύετε, τα ποντίκια είναι πολύ καλά κατοικίδια. Μπορούν εύκολα να μάθουν κόλπα και νιώθουν πίεση, άγχος και λύπη. Να είστε ευγενικοί απέναντί τους την επόμενη φορά που θα τα δείτε στον υπόνομο.

10. Σκυλιά

112

Όλοι ξέρουμε πως τα σκυλιά κάνουν πολλά κόλπα και είναι υπάκουα, οπότε σίγουρα τους αξίζει μία θέση στην λίστα αυτή. Δείχνουν συναισθήματα όπως φόβο, χαρά, θυμό και αηδία. Μπορούν επίσης να καταλάβουν τα βασικά των αριθμών.

9. Χιμπατζήδες

Chimpanzees Lili and Meimei during a prediction event of the results of 2014 World Cup final match between Germany and Argentina, at a zoo in Yantai

Είναι πολύ στενά συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους, χρησιμοποιούν εργαλεία και νιώθουν θλίψη και συμπόνια. Έχουν πολύ καλή μνήμη και καταλαβαίνουν τους αριθμούς.

8. Φάλαινες Δολοφόνοι

110

Επικοινωνούν στην δική τους γλώσσα, μπορούν να μάθουν και την διάλεκτο των δελφινιών και διδάσκουν τις τεχνικές τους στις επόμενες γενιές.

7. Μυρμήγκια

109

Είναι κάποια από τα πιο οργανωτικά ζώα στην φύση. Συνεργάζονται για να πετύχουν τους στόχους τους και έχουν αρκετά πολύπλοκη κοινωνική ιεραρχία.

6. Γουρούνια

108

Είναι τα πιο έξυπνα από τα οικόσιτα ζώα. Μπορούν να λύσουν παζλ, να παίξουν παιχνίδια και κάνουν τα πάντα για να φάνε λίγο παραπάνω.

5. Κοράκια

107

Τα κοράκια είναι πολύ έξυπνα. Χρησιμοποιούν εργαλεία, κάτι πολύ σπάνιο για το ζωικό βασίλειο. Έχουν πολύ καλή αντίληψη και μαθαίνουν πολύ γρήγορα.

4. Γάτες

106

Για όσους πιστεύουν πως οι γάτες είναι χαζές, σας έχουμε άσχημα νέα. Οι γάτες είναι το ίδιο έξυπνες με τους σκύλους αλλά είναι πιο ανεξάρτητες και έτσι δύσκολα θα γίνουν ο υπηρέτης σας.

3. Δελφίνια

dolphin playing

Εκτός από τις εκπληκτικές τους ικανότητες, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως χρησιμοποιούν ειδικά σφυρίγματα για να καλέσουν το όνομα κάποιου δελφινιού.

2. Ουραγκοτάγκοι

104

Είναι το πιο έξυπνο ζώο μετά τον άνθρωπο. Μπορεί να χρησιμοποιεί εργαλεία και να καταλάβει την λογική πίσω από μία πράξη αντί απλά να μιμείται.

1. Ελέφαντες

103

Ο εγκέφαλός τους ζυγίζει πάνω από 5 κιλά και είναι λογικό να είναι αρκετά έξυπνο ζώο. Είναι το μόνο ζώο που θάβει τα μέλη που πεθαίνουν και μπορούν ακόμα να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη.

Ποιο σας έκανε την περισσότερη εντύπωση;

Credit: guff.com

Αφήστε το σχόλιο σας: