Εσείς κυκλοφορείτε Γυμνοί μπροστά στα Παιδιά σας; Εάν ναι, δείτε ΟΛΑ όσα πρέπει να Γνωρίζετε! - Fanpage

Εσείς κυκλοφορείτε Γυμνοί μπροστά στα Παιδιά σας; Εάν ναι, δείτε ΟΛΑ όσα πρέπει να Γνωρίζετε!

Κάθε γονιός έχει ένα όριο όσον αφορά το να γδύνεται μπροστά στα παιδιά του. Άλλοι προτιμούν να ακολουθούν έναν πιο σεμνό δρόμο, ενώ άλλοι θεωρούν ότι δεν είναι και τόσο μεγάλο ζήτημα. Καταλαβαίνουμε και τις δύο πλευρές, αλλά το θέμα γυμνό και οικογένεια μπορεί να προκαλέσει άβολες στίγμες.

Πότε είναι, λοιπόν, η κατάλληλη στιγμή για να σταματήσετε να γδύνεστε μπροστά στα παιδιά σας; Η Rachel Ray, παιδίατρος, εξηγεί. Πριν δώσει όμως την επαγγελματική της άποψη, έκανε μια σύντομη δημοσκόπηση στο κοινό. Ρώτησε αν θεωρούν το να κυκλοφορούν γυμνοί μπροστά τους είναι κακό ή όχι και τόσο κακό.

Οι απαντήσεις διχάστηκαν. Οι μισοί είπαν ότι το θεωρούν κακό, ενώ οι άλλοι όχι και τόσο. Σε αυτό το σημείο όλοι περίμεναν μια σίγουρη απάντηση, αλλά η παιδίατρος είπε ότι συμφωνεί με κάθε γονιό στο κοινό.

«Είναι κακό, αν κάνει εσάς ή το παιδί σας να αισθάνεστε άβολα», εξήγησε. Ακούγεται λογικό, έτσι; Για παράδειγμα, αν ένα οικογενειακό μπάνιο δεν κάνει ούτε το παιδί ούτε τον γονιό να αισθάνονται άβολα, τότε είναι κάτι το φυσικό.

13

Σε ένα άρθρο για το μπλογκ Momtastic, η ψυχοθεραπεύτρια Katie Hurley συμφωνεί με την παιδίατρο – είναι σημαντικό να υπάρχει άνεση. Ωστόσο, η Hurley λέει ότι αν η γυμνότητα είναι κάτι το συνηθισμένο στο σπίτι σας, είναι σημαντικό να σέβεστε τις ανάγκες του παιδιού που αλλάζουν.

«Στα 6 τους περίπου τα περισσότερα παιδιά καταλαβαίνουν την ιδέα της ιδιωτικότητας και αναζητούν περισσότερη σεμνότητα στο σπίτι. Μπορεί το παιδί σας να μην θέλει να κάνει πια μπάνιο με τα αδέρφια του, να κλείνει την πόρτα όταν μπαίνει στο μπάνιο ή να κλείνεται στο δωμάτιο όταν ντύνεται το πρωί. Η ανάγκη του παιδιού σας για ιδιωτικότητα είναι σημάδι ανεξαρτησίας.»

Η Kelly Wallace, ανταποκρίτρια του CNN, δίνει μια πιο ευθεία απάντηση σε αυτό το άβολο ζήτημα: «Δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε να με δει κάποιος γυμνή, εκτός κι αν είναι παντρεμένος μαζί μου.»

Παρ’όλο που η Wallace παραδέχεται ότι δεν βιάζεται να καλύψει το σώμα της μπροστά στα παιδιά της, ο άντρας της έχει την αντίθετη προσέγγιση. «Συχνά έχουμε την τάση να το σκεφτόμαστε αν πρόκειται για το αντίθετο φύλο. Αν είχα γιους, ίσως είχα διαφορετική άποψη για το θέμα.»

Όπως βλέπετε, δεν υπάρχει κάποια σίγουρη απάντηση. Όλα εξαρτώνται από το πώς αισθάνεται η οικογένεια γι’αυτό. Αν ακόμη δεν έχετε καταλήξει, σας προτείνουμε να διαβάσετε άρθρα που παρουσιάζουν και τις δύο πλευρές του θέματος.

Εσείς τι πιστεύετε;

Credit: tiphero.com

Αφήστε το σχόλιο σας: