Ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου σπάει τη σιωπή της μετά από 44 χρόνια! - Fanpage

Ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου σπάει τη σιωπή της μετά από 44 χρόνια!

Η Ελένη Προκοπίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της σε κινηματογραφικές ταινίες του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου. Από το 1960, που έκανε ντεμπούτο στον κινηματογράφο με το έργο «Το ραντεβού της Κυριακής», μέχρι το 1972, έλαβε μέρος σε συνολικά 23 ταινίες.

Σε πολλές από αυτές είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, κυρίως όταν ο ρόλος της απαιτούσε και χορό, αφού υπήρξε χορεύτρια και είχε η ίδια την επιμέλεια των χορογραφιών της σε κάποιες ταινίες.

Μετά το γάμο της, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, με τον δραστήριο επιχειρηματία στον χώρο του επίπλου Συρίγο, αποχώρησε οριστικά από τα καλλιτεχνικά δρώμενα.

1

Πρώτη φορά ύστερα από 44 χρόνια σιωπής, η Ελένη Προκοπίου σε συνέντευξή της στον Νίκο Νικόλιζα για την εφημερίδα Freddo, εξηγεί: «Εγώ ήμουν ένα αστεράκι που πέρασε. Έκανα κάποια βήματα στο καλλιτεχνικό στερέωμα και έφυγα. Έφυγα γιατί ήθελα να κάνω οικογένεια. Έκανα οικογένεια που ήταν και το μεγάλο μου όνειρο και σταμάτησα το επάγγελμά μου.

Όταν βλέπω ταινίες μου ενθουσιάζομαι κι εγώ και οι εγγονές μου, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι η ζωή έχει τον δικό της ρου.

Φτάνεις σε ένα σημείο που αυτά που έχεις κάνει σε ευχαριστούν, αλλά αυτά που κάνεις μετέπειτα σε ευχαριστούν περισσότερο. Και αναφέρομαι στην οικογένεια».

2

Πηγή: piraeuspress.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: