Μήπως μιλάς Μόνος σου με τον Εαυτό σου; Εάν 'Ναι', τότε μάλλον είσαι Ιδιοφυΐα, σύμφωνα με τους Επιστήμονες! - Fanpage

Μήπως μιλάς Μόνος σου με τον Εαυτό σου; Εάν ‘Ναι’, τότε μάλλον είσαι Ιδιοφυΐα, σύμφωνα με τους Επιστήμονες!

Έχετε πιάσει ποτέ τον εαυτό σας να μιλάει… με τον εαυτό σας; Έχετε κοκκινίσει ποτέ από ντροπή παρατηρώντας τους γύρω σας να σας κοιτάνε έντονα και να δείχνουν τον “τρελό”; Από ότι φαίνεται, δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεστε. Πιθανότατα να είστε ιδιοφυΐα.

Πώς είναι δυνατόν; Θα σκέφτεστε ότι οι τρελοί μιλάνε μόνοι τους. Η κοινωνία έχει δημιουργήσει ένα αρνητικό στίγμα για όσους μιλάνε μόνοι τους, γι’αυτό και πολλοί ντρέπονται. Τελικά, αυτό στην πραγματικότητα είναι σημάδι ευφυΐας.

44

Έρευνες δείχνουν ότι όταν κάποιος μιλάει στον εαυτό του, μπορεί να μάθει πιο γρήγορα, να σκεφτεί πιο αποτελεσματικά και να ενισχύσει την μακροπρόθεσμη μνήμη του. Μια έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο Quarterly Journal of Experimental Psychology, ανακάλυψε ότι η λεκτική διέγερση τροποποίησε εν εξελίξει αντιληπτικές διαδικασίες.

Αυτό σημαίνει ότι μιλώντας μόνοι μας, ειδικότερα επαναλαμβάνοντας το όνομα ενός αντικειμένου, βοήθησε σημαντικά τους συμμετέχοντες της έρευνας να γίνουν πιο δεκτικοί στο αντικείμενο που επαναλάμβαναν δυνατά, βρίσκοντας το πιο εύκολα όταν το έψαχναν.

Πολλοί ειδικοί και μελέτες έχουν ερευνήσει το πώς μας βοηθά να μιλάμε μόνοι μας. Δείτε τους 4 κορυφαίους τρόπους, τους οποίους στηρίζει η επιστήμη.

45

1. Ο εγκέφαλος σας λειτουργεί πιο αποτελεσματικά

Σε ένα πείραμα του Live Science, οι συμμετέχοντες που επαναλάμβαναν αντικείμενα δυνατά όχι μόνο τα βρήκαν πιο εύκολα, αλλά είχαν καλύτερη μνήμη και πιο ενισχυμένες μνημονικές ικανότητες. Μιλώντας δυνατά στον εαυτό σας βοηθά να γίνει πιο απτό αυτό που κάνετε και είναι πιο εύκολο να το καταλάβει το σώμα.

2. Σαν παιδί, μαθαίνετε καλύτερα

Τα μωρά και τα νήπια πρέπει να ακούνε την φωνή τους μεγαλώνοντας, αφού ο λόγος που απευθύνεται στον εαυτό τους μπορεί να καθορίσει την συμπεριφορά τους συχνά μιλώντας τον εαυτό τους ενώ κάνουν κάτι βήμα βήμα. Μιλώντας δυνατά στον εαυτό σας σαν νεαρό άτομο, προφέρετε τις οδηγίες και γίνεστε πιο ικανοί στο να τις ακολουθείτε.

3. Βοηθά στην οργάνωση των σκέψεων

Μιλώντας στον εαυτό σας επικυρώνετε σημαντικές αποφάσεις, σύμφωνα με την ψυχολόγο Linda Sapadin. Μιλώντας δυνατά, δίνετε προφορικά προτεραιότητα σε καθήκοντα και ξεκαθαρίζετε το μυαλό σας. Ακούγοντας το θέμα που σας απασχολεί επίσης ηρεμεί τα νεύρα, αντί να τριγυρνά στο κεφάλι σας.

4. Πετυχαίνετε περισσότερους στόχους

Επαναλαμβάνοντας κάτι δυνατά, ειδικά του στόχους σας, σας βοηθά να ενισχύσετε την προσοχή και την συγκέντρωση σας, μειώνοντας τους περισπασμούς. Εξηγώντας στον εαυτό σας τα βήματα, γίνονται πιο ξεκάθαρα, αντί να μπερδεύονται όλα μαζί. Λέγοντας τα και ακούγοντας τα, προετοιμάζετε νοητικά τον εγκέφαλο σας να προσπαθήσει περισσότερο να πετύχει.

46

Οι σκέψεις σας;

Credit: shareably.net

Αφήστε το σχόλιο σας: