Ποτέ δεν είναι αργά! Δείτε 7 τρόπους για να σώσετε τη σχέση σας, ακόμα κι αν «το γυαλί έχει ραγίσει» - Fanpage

Ποτέ δεν είναι αργά! Δείτε 7 τρόπους για να σώσετε τη σχέση σας, ακόμα κι αν «το γυαλί έχει ραγίσει»

Οποιαδήποτε σχέση αργά ή γρήγορα να περάσει μέσα από συγκρούσεις και κρίσεις. Αλλά μερικές φορές φαίνεται ότι μια σχέση δεν μπορεί να σωθεί.

Μοιραζόμαστε μαζί σας συμβουλές για το πώς να βγείτε από το αδιέξοδο, για χάρη της αγάπης.

#1

Εξουδετερώνει τη σχέση: Δε θέλετε να πάτε σπίτι και αποφεύγετε τον σύντροφό σας.

Μπορεί να σώσει τη σχέση: Αγνοώντας το πρόβλημα μπορεί μόνο να επιδεινώσει την κατάσταση. Επικεντρωθείτε στο τι χρειάζεται μια επιτυχημένη σχέση – πρώτα απ΄όλα έχει να κάνει με τον εαυτό σας και τα συναισθήματά σας.

#2

Εξουδετερώνει τη σχέση: Λέτε ψέματα όλη την ώρα και αισθάνεστε ότι ούτε ο σύντροφός σας είναι ειλικρινής. Η εμπιστοσύνη έχει χαθεί.

Μπορεί να σώσει τη σχέση: Ίσως αντιδράσατε υπερβολικά στην αλήθεια, και τώρα ο σύντροφός φοβάται να σας πληγώσει; Ή δεν θέλετε εσείς οι ίδιοι να πείτε την αλήθεια; Η έλλειψη εμπιστοσύνης θα μπορούσε να οδηγήσει σε χωρισμό. Μιλήστε ανοιχτά με το σύντροφό σας για τα συναισθήματα και τις ανησυχίες σας.

#3

Εξουδετερώνει τη σχέση: Στη σχέση σας έχει χαθεί το πάθος.

Μπορεί να σώσει τη σχέση: Μιλήστε με ειλικρίνεια γιατί ο/η σύντροφός σας έχει απομακρυνθεί ή εσείς δεν νιώθετε πλέον πάθος. Μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσετε ανοιχτά για τις πραγματικές σας επιθυμίες και να τις πραγματοποιήσετε με τον σύντροφό σας;

#4

Εξουδετερώνει τη σχέση: Έχετε βαρεθεί τη ρουτίνα της καθημερινότητας και ψάχνετε για περιπέτειες, μιας και έχετε μάθει τον/την σύντροφό σας απ’ έξω και ανακατωτά.

Μπορεί να σώσει τη σχέση: Καθίστε και φτιάξτε μια λίστα με τις θετικές ιδιότητες του συντρόφου σας, θυμηθείτε γιατί τον επιλέξατε. Το πιο πιθανό, όλες αυτές οι ιδιότητες ακόμα υπάρχουν, απλά έχουν τεθεί στο περιθώριο. Σκεφτείτε τρόπους για να αλλάξετε από κοινού την ρουτίνα.

#5

Εξουδετερώνει τη σχέση: Αδιαφορείτε εντελώς τι κάνει ο/η σύντροφός σας.

Μπορεί να σώσει τη σχέση: Αν αυτή η αδιαφορία είναι αμοιβαία, τότε σκεφτείτε την επιλογή να μείνετε χώρια για κάποιο χρονικό διάστημα, ορίστε ένα χρονικό πλαίσιο, και αναλύστε τα συναισθήματά σας. Όταν είμαστε χώρια πάντα συνειδητοποιούμε ποιον δρόμο θέλουμε να ακολουθήσουμε.

#6

Εξουδετερώνει τη σχέση: Δυσαρέσκεια με τον σύντροφο. εταίρο. Συνεχείς καυγάδες και παράπονα.

Μπορεί να σώσει τη σχέση: Αυτή η κρίση δείχνει ότι πρέπει να πάτε τη σχέση σας σε επόμενο επίπεδο: να οριστικοποιήσετε τη σχέση, να αποκτήσετε ένα παιδί ή ένα κατοικίδιο ζώο, να ξεκινήσετε ένα κοινό σχέδιο, κ.λ.π. Αν η σχέση έχει σταματήσει, μπορεί να επηρεάσει τη συναισθηματική συνιστώσα της σχέσης.

#7

Εξουδετερώνει τη σχέση: Σε μια δύσκολη κατάσταση αγνοείτε οποιαδήποτε επαγγελματική βοήθεια.

Μπορεί να σώσει τη σχέση: Αν έχετε μια σοβαρή διαταραχή, συμβουλευθείτε έναν οικογενειακό ψυχολόγο. Ο ψυχολόγος θα επιλέξει την κατάλληλη θεραπεία για σας, που θα σας βοηθήσει να φέρετε πίσω τη χαρά στη σχέση σας.

Credit: Adme

Αφήστε το σχόλιο σας: