Τι σκοτώνει τον έρωτα; 10 λανθασμένες συμπεριφορές που καταστρέφουν τις σχέσεις - Fanpage

Τι σκοτώνει τον έρωτα; 10 λανθασμένες συμπεριφορές που καταστρέφουν τις σχέσεις

Σε μια νέα σχέση, όταν γνωρίζετε ο ένας τον άλλο τον πρώτο καιρό, σας αρέσουν οι μικρές ιδιορρυθμίες του συντρόφου σας και δεν μπορείτε να περάσετε μια μέρα χωρίς να δείτε ο ένας τον άλλον… Η αρχή μιας σχέσης είναι σπουδαία, έτσι δεν είναι; Στη συνέχεια, κάπου στη πορεία, λίγες εβδομάδες , μήνες ή και χρόνια αργότερα, κάτι συμβαίνει, αφήνοντας σας να αναρωτιέστε τι πήγε στραβά; Αν αυτό σας έχει συμβεί στο παρελθόν, μάθετε δέκα κοινές συμπεριφορές που καταστρέφουν τις σχέσεις, και πώς να τις αποφύγετε στο μέλλον:

1. Φέρεστε σαν να είστε μόνοι σας

Το να συμπεριφέρεστε σαν να είστε μόνοι σας χωρίς σχέση δείχνει ότι δεν σέβεστε το σύντροφό σας. Αν βγαίνετε μόνοι σας ή συνεχώς κάνετε σχέδια με άλλους φίλους χωρίς τη συμμετοχή του συντρόφου σας ή να κρύβετε πράγματα από το σύντροφό σας, οφείλεται ίσως στο λόγο ότι θα προτιμούσατε να είστε single. Μια επιτυχημένη σχέση απαιτεί αφοσίωση και υπευθυνότητα.

2. Γίνεστε οικονομικά ανεύθυνοι

Εάν εσείς και ο σύντροφός σας μοιράζεστε ένα τραπεζικό λογαριασμό, το να ξοδεύετε χρήματα χωρίς να σκέφτεστε το άλλο άτομο μπορεί να οδηγήσει σε καυγάδες, έλλειψη εμπιστοσύνης και εντέλει σε χωρισμό. Κοινή διαχείριση οικονομικών σημαίνει ότι έχετε την ευθύνη προς το σύντροφό σας να ξοδέψετε χρήματα με σύνεση και να τους συμβουλευτείτε, πριν προβείτε σε μεγάλες αγορές.

1

3. Δεν έχετε άλλα ενδιαφέροντα

Να είστε σε θέση να περνάτε χρόνο μόνοι σας, κάνοντας χόμπι και δικά σας ενδιαφέροντά σας είναι σημαντικό για μια υγιή σχέση. Εάν εσείς και ο σύντροφός σας είστε συνεχώς μαζί, δεν θα είστε σε θέση να έχετε τη δική σας ζωή, φίλους, ενδιαφέροντα, χόμπι και προσωπικό χρόνο. Το να είστε υπερβολικά εξαρτημένοι από το σύντροφό σας μπορεί να σας στερήσει να ζήσετε τη δική σας ζωή.

4. Είστε ανασφαλείς

Η ανασφάλεια είναι ένα κοινό πρόβλημα, αλλά μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση μιας σχέσης. Η ανασφάλεια μπορεί να προκαλέσει ζήλια, να δημιουργήσει ζητήματα εμπιστοσύνης και να μετατραπεί σε ένα επαναλαμβανόμενο θέμα καυγάδων. Χωρίς εμπιστοσύνη, μια σχέση δεν μπορεί να διαρκέσει, έτσι θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να αντιμετωπίσετε τις ανασφάλειες σας.

2

5. Δείχνετε ασέβεια

Το ειρωνεύεστε και να μην έχετε σεβασμό για τα αισθήματα του συντρόφου σας είναι μορφές της ασέβειας. Όταν η ασεβής συμπεριφορά κλιμακώνεται, κάποιος είναι βέβαιο ότι θα πληγωθεί. Το χιούμορ σε δύσκολες καταστάσεις μπορεί να φανεί χρήσιμο, αλλά αν κοροϊδεύετε συνεχώς το σύντροφό σας μπορεί να βλάψει τη σχέση σας.

6. Δεν επιδεικνύετε την αγάπη σας

Οι σχέσεις μπορεί να πέσουν σε ένα τέλμα. Ο ρομαντισμός μπορεί να χαθεί και η μαγεία μπορεί να εξαφανιστεί. Όταν δείτε ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, το να εκφράσετε την αγάπη σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναζωπυρώσετε τη σπίθα της σχέσης. Αν περιμένετε πάρα πολύ καιρό, μπορεί να είναι πολύ αργά.

3

7. Είστε συνέχεια στο απορροφημένοι στο κινητό σας

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δημοφιλή αυτές τις μέρες, και είναι επίσης μια αιτία για να τερματιστούν πολλές σχέσεις. Το να ασχολείστε με το κινητό σας, αντί να επικοινωνείτε με το σύντροφό σας παρουσιάζει μια πλήρη έλλειψη ενδιαφέροντος. Αφήστε τα τηλέφωνα στην άκρη όταν θα βγείτε έξω για φαγητό, παρακολουθήστε μια ταινία, ή κάθε φορά που περνάτε χρόνο μαζί.

8. Είστε ανέντιμοι

Η ανεντιμότητα είναι σκοτώνει τις σχέσεις. Εάν δεν μπορείτε να είστε ειλικρινείς με το σύντροφό σας, τότε δεν ανήκετε σε αυτή τη σχέση. Αν είστε ο ανέντιμος, βρείτε έναν τρόπο να σπάσει ο κύκλος πριν υποφέρει η σχέση σας. Αν συνεχώς σας λένε ψέματα, ίσως είναι καιρός να προχωρήσετε στη ζωή σας.

4

9. Συμπεριφέρεστε καταναγκαστικά

Οι καταναγκαστικές συμπεριφορές είναι προειδοποιητικά σημάδια όσον αφορά τις σχέσεις. Όταν ένα άτομο είναι δυστυχισμένο, έχει την τάση να ασχοληθεί με κάτι άλλο. Επιδίδεται σε υπερβολική κατανάλωση φαγητού, αλκοόλ, ψώνια ή οτιδήποτε άλλο, και χρειάζεται μία σοβαρή συζήτηση αφύπνισης.

10. Γκρίνια

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, για τη γκρίνια δεν φταίει μόνο ένα άτομο στη σχέση. Η γκρίνια συμβαίνει όταν ένα άτομο κάνει επανειλημμένα ένα αίτημα, το άλλο πρόσωπο το αγνοεί, και οι δύο ενοχλούνται όλο και περισσότερο. Ο καλύτερος τρόπος για να τελειώσει η γκρίνια είναι να αντιμετωπιστεί το θέμα. Και οι δύο σύντροφοι πρέπει να εργαστούν για να το εξαλειφθεί από τη σχέση.

Ρίξτε μια ματιά πως είναι η πραγματική αγάπη!

Credit: DavidWolfe

Αφήστε το σχόλιο σας: