"Το να αναγκάζονται οι άνθρωποι να ξυπνούν πριν τις 9 το πρωί είναι βασανιστήριο", ισχυρίζεται ειδικός στον ύπνο - Fanpage

“Το να αναγκάζονται οι άνθρωποι να ξυπνούν πριν τις 9 το πρωί είναι βασανιστήριο”, ισχυρίζεται ειδικός στον ύπνο

Αναγκάζοντας τους ανθρώπους να ξεκινούν τις δουλειές τους πριν από τις 9 το πρωί, είναι βασανιστικό, λέει ειδικός του ύπνου, που ισχυρίζεται ότι μία επιχείρηση για να λειτουργήσει και ένα σχολείο για να ανοίξει, πρέπει να πάει η ώρα 10 πμ.

 
Αναγκάζοντας λοιπόν το προσωπικό να εργάζεται από τις 9 πμ έως τις 5 μμ, οδηγεί στην εξάντληση του σώματος. Αυτό με την σειρά του οδηγεί σε στέρηση ύπνου και έτσι καταλήγουν οι άνθρωποι να χρειάζονται λιγότερο ύπνο από τι πρέπει.Όλα αυτά λοιπόν σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και τον ειδικό του ύπνου Dr Kelley.

 

Forcing staff to work nine-to-five leaves their bodies exhausted and stressed as a result of sleep deprivation, according to one of the UK's leading sleep experts (stock image above)

 

Ο Dr Kelley, είπε: “Δεν μπορούμε να αλλάξουμε σε όλο το 24ωρο τους ρυθμούς μας. Δεν μπορούμε να μάθουμε να σηκωνόμαστε σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Το σώμα σας θα πρέπει να εναρμονιστεί με το φως του ήλιου και δεν έχετε επίγνωση του γιατί.”

“Αυτό ισχύει περισσότερο σε φυλακές και νοσοκομεία. Θα ξυπνήσουν τους ανθρώπους και θα τους δώσουν τροφή που δεν θέλουν. Εσείς είστε πιο ήρεμοι επειδή είστε εντελώς έξω από αυτό. Η στέρηση ύπνου είναι ένα μαρτύριο ».

Ο Dr Kelley, που είναι κλινικός ερευνητής στο Πανεπιστημίο ύπνου της Οξφόρδης και στο Circadian Neuroscience Institute, δήλωσε ότι υπήρξε μια ανάγκη της κοινωνίας να αλλάξουν την ώρα εκκίνησης της εργασίας και του σχολείου για να ταιριάζει με το φυσικό ανθρώπινο ρολόι του οργανισμού.

Οι επιχειρήσεις που αναγκάζουν τους εργαζόμενους να αρχίσουν τις εργασίες τους νωρίτερα, κινδυνεύουν να ζημιώσουν την παραγωγή τους και να προσθέσουν μέχρι και προβλήματα υγείας στους εργαζομένους.

 

Younger children (stock image above) wake up early naturally meaning children from the age of ten should start school from 8.30am onwards. But for children aged 16 the school starting time should be 10am with an 11am start time from the age of 18

 

Ο Dr Kelley κάνει έκκληση για κλιμάκωση του χρόνου έναρξης σε σχολεία και χώρους εργασίας ως αποτέλεσμα της έρευνας του σε 24 ωρους ρυθμούς του ανθρώπινου σώματος.
Το σώμα έχει ένα «κύριο βηματοδότη» στον εγκέφαλο που από εξειδικευμένους υποδοχείς στο μάτι, επηρεάζει ολόκληρο το σώμα.

Η έλλειψη ύπνου έχει βρεθεί να επηρεάζει την προσοχή και τη μακροπρόθεσμη μνήμη και να ενθαρρύνει την κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ.

Μπορεί επίσης να προκαλέσει οργή, άγχος, απογοήτευση, παρορμητική συμπεριφορά, αύξηση του σωματικού βάρους, υψηλή αρτηριακή πίεση και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας.
Οι νέοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στην στέρηση ύπνου και την πρώτη ημέρα του σχολείου θα πρέπει να έχουν ελαστικό ωράριο.

Χάνουν κατά μέσο όρο δύο ώρες ύπνου την ημέρα, που οδηγεί σε φτωχότερη μάθηση.
Επιτρέποντας στους μαθητές να μείνουν στο κρεβάτι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα ενισχύσει τα αποτελέσματα των εξετάσεων «περίπου στο 10 τοις εκατό», ισχυρίζεται.

Τα μικρότερα παιδιά που ξυπνούν νωρίς από μόνα τους σημαίνει ότι από την ηλικία των δέκα πρέπει να ξεκινούν το σχολείο από τις 8.30 και μετά. Αλλά και για τα παιδιά ηλικίας 16 ετών η ώρα έναρξης του σχολείου θα πρέπει να είναι 10 πμ και από την ηλικία των 18 ετών, 11 πμ.

“Καθώς τα παιδιά, μπαίνουν στην εφηβεία, χρειάζονται περισσότερο ύπνο, καθώς το εσωτερικό ρολόι του σώματος τους ξυπνά αργότερα, καθυστερώντας τη φάση κατά την οποία μπορεί να ξεκινήσει ο ύπνος”, είπε ο Dr Kelley.
Οι έφηβοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να τους πάρει ο ύπνος το βράδυ – αυτό που οι ερευνητές αποκαλούν ‘wake maintenance zone’ ή WMZ.

Με το να πάρoυν περισσότερο ύπνο, οι έφηβοι θα είναι σε καλύτερη θέση για να μάθουν και οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι θα έχουν λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς.

Το Υπουργείο Παιδείας, δήλωσε ότι τα σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ελεύθερα να καθορίζουν τις δικές τους ώρες έναρξης και λήξης.
Ένας εκπρόσωπος είπε: «Έχουμε δώσει σε όλα τα σχολεία την ελευθερία να ελέγχουν τις ώρες της σχολικής ημέρας, επειδή είναι σε καλύτερη θέση να γνωρίζουν τι είναι καλύτερο για τις κοινότητές τους.

«Επιτρέποντας περισσότερο χρόνο για επιτηρούμενη μελέτη και εξωσχολικές δραστηριότητες, έχει αποδειχθεί υπέρ των μειονεκτούντων μαθητών, ιδίως παρέχοντάς τους πρόσβαση, στον καθένα ξεχωριστά, σε σκόπιμες δραστηριότητες για να χτίσουν τον χαρακτήρα τους, το οποίο είναι και ο λόγος που βοηθά τα σχολεία να προσφέρουν περισσότερες ώρες διδασκαλίας την ημέρα.»

Ο Dr Kelley είπε ότι οι σχολές που θέλουν να ενταχθούν σε μια ερευνητική μελέτη που ονομάζεται Teensleep και τρέχει από το Education Endowment Foundation, μπορούν και τώρα.

Αφήστε το σχόλιο σας: