Το Πείραμα στη Σουηδία πέτυχε: Το 8ωρο Εργασίας γίνεται 6ωρο με τις ΙΔΙΕΣ αποδοχές! - Πιο ευτυχισμένοι οι εργαζόμενοι - Fanpage

Το Πείραμα στη Σουηδία πέτυχε: Το 8ωρο Εργασίας γίνεται 6ωρο με τις ΙΔΙΕΣ αποδοχές! – Πιο ευτυχισμένοι οι εργαζόμενοι

Η Σουηδία επίσημα περνάει σε εξάωρη εργασία. Αυτό δε θα επηρεάσει τους μισθούς, αλλά σίγουρα θα βελτιστοποιήσει τον χρόνο των υπαλλήλων.

Η εταιρεία Filimundus, που ασχολείται με ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά, εισήγαγε αυτή την καινοτομία πέρυσι. Το διοικητικό συμβούλιο παρατήρησε ότι η οχτάωρη εργασία είναι αναποτελεσματική, καθώς η συγκέντρωση και η απόδοση για τόσες πολλές ώρες είναι σχεδόν αδύνατη για τους περισσότερους υπαλλήλους.  Οι υπάλληλοι πρέπει να κάνουν διαλείμματα, και αυτό είναι χαμένος χρόνος

Φαίνεται πως οι υπάλληλοι μπορούν να βγάζουν τον ίδιο όγκο εργασίας μέσα σε έξι ώρες, όπως θα έκαναν μέσα σε 8 ώρες, και επιπλέον, η απόδοσή τους αυξάνεται. Διαθέτουν περισσότερη ενέργεια και χρόνο για τον εαυτό τους, και νιώθουν πιο ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι συνολικά. 

Το ιατρικό προσωπικό σε κάποιες κλινικές έχει κάνει αλλαγές για να συμβαδίζουν με το νέο ωράριο εργασίας. Η εφημερίδα The Independent αναφέρει ότι η εξάωρη εργασία θα εφαρμοστεί σύντομα σε όλη τη χώρα.

Θα ήταν σπουδαίο να ζήσουμε και εμείς κάτι αντίστοιχο, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουμε χώρα. 

Credit: brightside.me

Αφήστε το σχόλιο σας: