9 Τρόποι για να καταλάβεις εάν αγαπάς πραγματικά τον σύντροφό σου ή αν είσαι συναισθηματικά εξαρτημένη από αυτόν - Fanpage

9 Τρόποι για να καταλάβεις εάν αγαπάς πραγματικά τον σύντροφό σου ή αν είσαι συναισθηματικά εξαρτημένη από αυτόν

Μπορεί να είναι δύσκολο να to συνειδητοποιήσουμε μερικές φορές, αλλά υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην αγάπη και την συναισθηματική εξάρτηση από κάποιον. Πολλοί αναφέρονται στο σύντροφό τους ως το άλλο τους μισό. Αυτό ακούγεται ρομαντικό, αλλά γνωρίζοντας πώς να λειτουργείτε μόνοι σας είναι σημαντικό. Πριν βρεθείτε σε μια σοβαρή και μακροχρόνια σχέση, θα πρέπει να γνωρίζετε ποιοι είστε και τι θέλετε από τη ζωή. Μια σχέση που βασίζεται στην εξάρτηση αντί για την αγάπη δεν θα διαρκέσει.

Αυτές είναι οι 9 σημαντικές διαφορές ανάμεσα στον έρωτα και τη συναισθηματική εξάρτηση:

1. Εστιάζετε να δίνετε ή να παίρνετε;

Η αληθινή αγάπη έχει να κάνει με το να δίνετε, να μη παίρνετε πίσω. Είναι για να φέρνει χαρά στο πρόσωπο που αγαπάτε. Αν σκέφτεστε περισσότερο με αυτό που παίρνετε από μια σχέση σε αντίθεση με αυτό που δίνετε, είναι ένα σημάδι ότι η σχέση σας βασίζεται σε συναισθηματική εξάρτηση και όχι στην αγάπη.

2. Θεωρείτε τον σύντροφό σας υπεύθυνο για το πόσο ευτυχισμένοι είστε;

Έχετε αναθέσει την ευθύνη για την υγεία σας, την ευτυχία και την ασφάλεια στους ώμους του συντρόφου σας, αντί για τους δικούς σας; Αυτό είναι ένα πραγματικό σημάδι εξάρτησης. Αν δεν ξέρετε πώς να ζήσετε ή πως να κάνετε τον εαυτό σας ευτυχισμένο, χωρίς αυτό το άτομο, είστε συναισθηματικά εξαρτημένοι από αυτούς.

3. Έχετε εγκλωβιστεί σε μια ουτοπία;

Έχετε πλάσει τον τέλειο και γοητευτικό πρίγκηπα στο μυαλό σας; Αν ο ρόλος που έχετε δημιουργήσει για τον τέλειο σύντροφο είναι απλά ένας ρόλος, τότε δεν είστε σε σχέση με ένα πραγματικό πρόσωπο. Είστε σε μια σχέση με μια εκδοχή της φαντασίας του εν λόγω προσώπου. Αυτό δεν είναι αγάπη.

1

4. Βλέπετε την ιδανική ή την πραγματική εικόνα του συντρόφου σας;

Αποδέχεστε τον σύντροφό σας για αυτό που πραγματικά είναι; με τα όλα τα ελαττώματα του; Να είστε ειλικρινείς για το τι ακριβώς βλέπετε όταν κοιτάζετε τον σύντροφό σας. Βλέπετε μια εξιδανικευμένη εικόνα για το ποιος θέλετε να είναι; Ή μήπως βλέπετε τον αληθινό εαυτό τους και τον αγαπάτε για αυτό που είναι;

5. Έχετε μια λίστα με προσδοκίες για το σύντροφό σας;

Έχετε μια ψυχική ή σωματική λίστα με τις προσδοκίες που ο σύντροφός σας πρέπει να πληρεί για να μπορέσετε να αισθανθείτε ικανοποιημένοι με τη σχέση; Είναι καλό να έχουμε πρότυπα, αλλά διατηρώντας μια λίστα με μη ρεαλιστικές προσδοκίες για το σύντροφό σας για να αισθάνεστε ότι σας αγαπούν, να νιώθετε ασφαλείς και ικανοποιημένοι είναι ένα σημάδι συναισθηματικής εξάρτησης.

6. Εστιάζεστε στην εσωτερική ή την εξωτερική εικόνα;

Η έλξη είναι σημαντική σε μια σχέση. Αλλά στηρίζοντας μια σχέση στην εξωτερική εμφάνιση δεν είναι μια σταθερή βάση. Η αγάπη βασίζεται στο πώς ο σύντροφός σας κάνει να αισθάνεστε, και όχι πως μοιάζει. Αν η εμφάνιση σας ενδιαφέρει περισσότερο, μπορείτε να βασιστείτε περισσότερο στην εξάρτηση παρά στην αγάπη.

2

7. Νιώθετε ένα κενό ή άγχος χωρίς τον σύντροφό σας;

Αν νιώθετε κενό, υπερβολική ανησυχία ή φόβο, όταν ο σύντροφός σας δεν είναι κοντά σας, τότε είστε σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένοι από αυτόν. Είναι εντάξει να σας λείπει ο σύντροφό σας όταν είστε χώρια. Αλλά ο χρόνος που περνάμε μόνοι μας είναι σημαντικός για τη δική σας ψυχική και συναισθηματική υγεία. Μη γνωρίζοντας πώς να είστε μόνοι σας είναι ένα σημάδι ότι είστε συναισθηματικά από το σύντροφό σας.

8. Συνειδητοποιείτε τη διαφορά ανάμεσα στα θέλω και τις ανάγκες;

Όλοι θέλουμε ορισμένα πράγματα από μια σχέση, αλλά η λίστα με τις «ανάγκες» σας τα ξεπερνάει όλα; Αν δεν έχετε εσωτερική ευτυχία ή γαλήνη, μπορεί να ψάχνετε για κάποιον άλλο για να συμπληρώσει τις απαιτήσεις σας για να σας κάνει ευτυχισμένους

9. Έχετε ανακαλύψει τον εαυτό σας;

Πρέπει να αγαπήσετε και να αποδεχτείτε τον εαυτό σας πριν βρεθείτε σε μια μακροχρόνια σχέση. Ποιος είστε; Ποια είναι τα πάθη σας, τα όνειρα και οι στόχοι σας; Τι είναι σημαντικό για σας; Αν δεν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτά τα ερωτήματα, ίσως χρησιμοποιείτε τον σύντροφό σας για να καλύψετε ένα κενό στη ζωή σας, που μόνο εσείς μπορείτε να το καλύψετε.

3

Credit: DavidWolfe

Αφήστε το σχόλιο σας: